Site pictogram Amanprana blog

Video Papaya Avocado salade: een zomerse, vrolijke en frisse salade

Recept avocado papaya salade

Kun jij wel een positieve boost gebruiken? Deze salade met papaya en avocado is superlekker. Wist je dat een overheerlijke (en bovendien vrolijk ogende) salade in een handomdraai op tafel kan staan?

Bekijk de video van dit recept, deze en meer recepten zijn te vinden in de receptenrubriek van Amanprana

De exotische vrucht papaya

De papaya is een exotische vrucht welke we ook wel kennen als een boommeloen. Wat er zo bijzonder is aan de vrucht? Dat de Indianen in Zuid-Amerika ‘de vrucht voor een lang leven’ noemen zegt toch genoeg.

De papaya heeft een niet erg uitgesproken smaak en maakt dat deze voor veel mensen een heerlijke vrucht is. De papaya smaakt licht bitter en de bloemetjes zelfs nog bitterder. Tegenwoordig wordt de vrucht in vele keukens gebruikt. De vrucht of de papayabloemen wordt bijvoorbeeld in Indonesië toegevoegd in gado-gado. Hier in België en Nederland gebruiken we papaya vooral in salades of ter vervanging van meloen. De papaya is wel een stuk zachter en minder zoet van smaak.

Avocado, veelzijdige bom aan vetten

Avocado is een echte bommetje aan onverzadigde vetten en is heerlijk zacht. Rauw of kort verwarmd: een erg veelzijdige vrucht. Avocado smaakt heerlijk romig, zacht en licht nootachtig. Je kunt hem combineren met zoetigheden of hartige ingrediënten.

De ORAC Botanico-mix: de smaakmaker

Dit is een heerlijke smaakmaker. De ORAC Botanico-mix bevat 9 kruiden, 4 mineralen, Khoisan fleur de sel en sumakbessen. Door de ORAC Botanico-mix te gebruiken kun je een heerlijke smaak toevoegen met heel weinig zout (iets wat velen van ons dagelijks toch stiekem te veel binnenkrijgen).

print