Site pictogram Amanprana blog

Fris broodbeleg: hummus van doperwten met citroenverbena

Recept doperwten hummus met citroenverbena

Rineke Dijkinga en ik hebben het één en ander gemeen: we kiezen voor voeding als medicijn. Al vaker kwamen we elkaar tegen en wisselden we de meest heerlijke recepten uit. Zoals deze hummus van doperwten met citroenverbena.

Op de site van Amanprana kun je een paar van de recepten van Rineke Dijkinga vinden. Ook in haar meest recente boek (Alles draait om je hormonen, het is maar dat je het (w)eet, 2015) is een recept van mij gepubliceerd. Een heerlijk fris, groen broodbeleg.

Recept hummus van doperwten met citroenverbena

Recept van mij, te vinden op blz. 91 in het boek ‘Alles draait om je hormonen’ van Rineke Dijkinga

Ingrediënten

1 potje kikkererwten (ongeveer 400 gram)
1 potje doperwten (ongeveer 400 gram)
3 eetlepels olijfolie
1 geraspte, verse teen knoflook
1 citroen
een paar takjes gedroogde of verse citroenverbena (of koop het als thee en meng deze er door)
1 theelepel ORAC Botanico-mix chili
Peper en fleur de sel naar smaak

Bereiding

Neem een grote kom of maatbeker, waarin je de ingrediënten kunt mixen of blenderen. Als je verse, gedroogde of diepvriesproducten hebt, laat deze dan eerst weken, koken en afkoelen. Doe er de kikkererwten, doperwten, olijfolie, knoflook, verbena en sap van 1 citroen in. Mix alles goed door elkaar en kruid af naar eigen smaak met ORAC Botanico-mix en extra komijn. Lekker als dip of broodbeleg.

Tip van Rineke Dijkinga

Maak eens een voorraadje van deze mix. Vries het in maar voeg de olijfolie, knoflook, citroen en verbena pas toe na het ontdooien. Op die manier kun je eindeloos variëren met de smaak. Ook geschikt om het ‘s avonds als puree bij de warme maaltijd te eten.

print
Summary
Recipe Name
Hummus van doperwten met citroenverbena
Author Name
Published On