Site pictogram Amanprana blog

Boerenkool: super voeding, ideaal voor boerenkool chips

De raw food beweging is helemaal gek op “kale”. Boerenkool dus. Er worden massaal smoothies met boerenkool gedronken, boerenkool-quiches gebakken, boerenkoolstamppot uitgeprobeerd en er worden chips van boerenkool gemaakt gemaakt! Het klinkt misschien wat raar, maar het vers groene blad knisperend uit de oven is ontzettend lekker.

Zeker in de Verenigde Staten is de hype groots. Toch een beetje gek want wat daar echt een megagewild is, beschouwen wij hier toch een beetje als een ‘normale’ en ouderwetse groente. Tijd dus om de boerenkool eens wat nieuw leven in te blazen.

Boerenkool veelzijdig en ideaal in vele gerechten

Boerenkool behoudt de meeste van zijn voedingsstoffen wanneer je deze kort een paar minuutjes stoomt of blancheert. Daarnaast kun je boerenkool ook prima rauw eten, door je smoothie, als garnituur, als basis van een salade of gewoon door je stamppot heen. Mooi voordeel is dat boerenkool ook nog eens erg lekker én veelzijdig is in gebruik, wat hem voor iedereen, van chef tot thuiskok, zo interessant maakt. Probeer bijvoorbeeld eens de boerenkool chips / kale van Amanprana. Een heerlijk snack én eens wat anders!

print