Site pictogram Amanprana blog

Pepernoot (kruidnoot) recept voor Sinterklaas met warme chocolade.

Wist je dat pepernoten en speculaas vroeger liefdessnoepjes waren? Was een jongen verliefd op een meisje, dan kreeg ze een figuurtje in één van deze twee lekkernijen. Vaak was het een ventje of een hartje.

Nog een paar dagen en Sinterklaas komt langs om iets in onze schoentjes te stoppen. Heb je in deze drukke periode ook even zin om jezelf te verwennen? Wat denk je van een heerlijke combi van pure chocolade en Ethiopia koffie met een beetje Guarana om je net dat extraatje energie te geven? Of maak je eigen pepernoten, snel en simpel. Net een beetje anders maar o-zo-lekker met kokosbloesemsuiker, kokosolie, amandelmelk en spicy kruiden… en als extra een Ayurvedische toets of wat dacht je van een Latté met zoethout bij je pepernoten?

Sinterklaas gunt jou ook een beetje me-time met een heerlijke warme chocolade bij de pepernoten (kruidnoten).

Warme chocolade met koffie recept – Vegan

Ingrediënten

1 tas amandel-rijst drank
1 koffielepel Cacao & Café Ethiopia met guarana (Amanprana)

Bereiding

Maak de amandel-rijst drank warm op het vuur. Schep 1 koffielepel in je tas, giet er de warme amandel-rijst drank op en roer alles goed door elkaar.

Genieten maar!

Dit is echt mijn absolute favoriete warme drank. Ik ben geen koffiedrinker, want helaas hoe de geur van koffie mij ook kan bekoren, mijn maag pruttelt altijd tegen. Dus ben ik een fervente theedrinker, maar deze is een uitzondering.

Warme chocolade met pure stukjes chocolade, koffie en guarana is de perfecte combinatie voor mij.

Wat is Guarana?

De Guarani-, Maué- en Andiraindianen uit het tropische regenwoud van Zuid Amerika eten al eeuwenlang de zaden van guarana (een tropische plant) om vermoeidheid te verdrijven en de hersenfuncties te stimuleren. De levensverwachting van guarana-consumerende Indianen is een stuk hoger dan niet-guarana-eters uit het Braziliaanse oerwoud. Guarana is hét natuurlijke dopingmiddel voor sporters die in grote mate competitief ingesteld zijn. Het voordeel van dit middel is dat het weinig gevaar oplevert in vergelijking met chemische doping of bloeddoping. Wat wil je nog meer? Ik gebruik vaak guarana, als vervanging van koffie, bij dipjes of ’s morgens voor een energieke start.

Vegan latte recept met rooibos en zoethout


Ingrediënten

1 tas amandel-rijst drank
1 koffielepel Latte Lakritz en Rooibos (Amanprana)

Bereiding

Maak de amandel-rijst drank warm op het vuur. Schep 1 koffielepel in je tas, giet er de warme amandel-rijst drank op en roer alles goed door.

Wat is zoethout? (synoniem van lakritz)

Zoethout is het belangrijkste ingrediënt in drop. In de Ayurveda en de traditionele Chinese geneeskunde wordt zoethout vaak gebruikt in kruidenmixen voor keel, hoest en maag.
In combinatie met rooibos thee (Zuid-Afrika) krijg je een heel milde, rustgevende en helende latté – ideaal om te ontspannen of ’s avonds voor het slapen gaan.

Recept voor pepernoten (kruidnoten) met kokosolie, amandelmelk en fleur de sel… en als extraatje Curcuma of Matcha

Ingrediënten

Voor ongeveer 40 pepernoten

100 g speltmeel of boekweitmeel (ook lekker met amandelmeel)
50 g Amanprana Gula Java brut
40 g Amanprana extra vierge kokosolie
2el amandelmelk
2el koekkruiden
1 mespuntje Amanprana Khoisan fleur de sel

Tip: voeg er 2el Curcumax  of Gula Java Matcha bij

Bereiding

Voeg alle ingrediënten samen en kneed goed door elkaar tot je een mooi deeg hebt dat niet meer kleeft. Draai kleine bolletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C tot de lichtbruin en gaar zijn. Zet de oven uit, haal de bakplaat uit de oven en laat de kruidnoten even afkoelen.

print