Site pictogram Amanprana blog

December: tijd voor gezellig samenzijn, warme chocolatte en feestelijke amandelkoekjes

Koekjes in de vorm van mannetjes op plateau met warme chocolade melk

December heeft haar intrede gemaakt en ze heeft gelijk de koude meegenomen. Op sommige plaatsen in Europa heeft het zelfs al behoorlijk gesneeuwd. Perfect weer om (samen) de keuken in te duiken! Met deze receptjes voor amandelkoekjes feest poppen en warme chocolatte (combi chocolademelk en koffie) maak je zelf een overheerlijk vieruurtje.

Feestelijk recept voor amandelkoekjes

Ingrediënten

Bereiding

Meng alle droge ingrediënten in een kom. Voeg de yoghurt en de vloeibare kokosolie toe. Goed mengen totdat er een homogene massa ontstaat. Giet dit mengsel in een bakvorm (rechthoekig en plat) en plaats in een voorverwarmde oven op 165°C. Ongeveer een half uurtje bakken. Controleer of je deeg goed is door er met een tandenstoker in te prikken. Haal het deeg uit de oven en laat het 5 minuten rusten. Met een uitsteekvormpje kan je deze poppen makkelijk uitsteken.

Feestelijk recept voor 1 theeglas chocolatte

Ingrediënten

Bereiding

Maak koffie zoals je gewoon bent.

Los de Gula Java cacao op in een beetje amandelmelk tot er geen klontjes meer zijn. Verhit de rest van de amandelmelk in een pannetje tot-ie net kookt. Haal het pannetje van het vuur en voeg het cacao papje al roerend toe totdat je chocolademelk krijgt.

Vul je theeglas voor 2/3 met de warme chocolademelk en vul aan met koffie. Even roeren en genieten maar!

print
Summary
Recipe Name
Feestelijk recept voor amandel feestpoppen
Author Name
Published On