Site pictogram Amanprana blog

Crackers met Botanico kruiden

crackers Botanico kruiden Amanprana

Ben jij ook zo gek van crackers met zaden of kruiden? Ik vind het heerlijk om ermee te experimenteren. Dit recept is zo makkelijk en snel klaar. Vorige week zochten we naar een leuke manier om de Botanico kruidenmixen te laten proeven op de Vitasana beurs op de Heizel. Onze Bertyn seitanmeester Serge maakte me attent op het idee om zelf crackers met de Botanico kruiden te maken. Tuurlijk! Want crackers of de befaamde Italiaanse croccantina met rozemarijn vind ik al superlekker, dus met de Botanico kruiden kon ik zeker aan de slag. Héérlijk om met je handen in het deeg te ploeteren en een pallet van kleuren en smaken te crëeeren. Wissel eens af met algen, curcuma, chili, anti-stress kruiden of kruiden om je te wapenen tegen winterkwaaltjes. Wil je eens iets origineels en lekkers op je tafel toveren?
Hier alvast het super eenvoudig recept dat makkelijk en snel klaar is. Verras je gasten…

Recept voor crackers met Botanico kruiden


100 g speltbloem (2/3 wit, 1/3 volkoren)

50 ml water (Pineo Natural)

1 flinke eetlepel kokosolie extra vierge (op kamertemperatuur)

1 à 2 eetlepels Botanico mix naar keuze (volgens eigen smaak)

een snuifje Khoisan fleur de sel naar eigen smaak en naargelang welke Botanico je gebruikt (bv Curcumax bevat geen zout en de 4-Algae is wel behoorlijk zout)

Bereiden van de crackers met Botanico kruiden: makkelijk en snel!

Maak van de speltbloem een hoopje op een schoon werkblad. Maak in het midden een kuiltje, met daarin de Botanico mix, kokosolie, fleur de sel (indien nodig). Giet het water erbij en meng alles voorzichtig tot een glad deeg.
Kneed nog 5 minuten verder. Het deeg mag niet kleven. Neem wat meer bloem indien nodig, of een beetje water als het deeg te korrelig is. Laat het deeg 20 minuten rusten onder een keukendoek.

Verdeel nu het deeg in 4 tot 6 stukken en maak er bolletjes van. Bestuif het werkblad met een beetje bloem. Rol de bolletjes met een deegrol tot ze flinterdun zijn. Draai regelmatig het deeg om in de bloem anders blijven ze aan je deegrol kleven.

Verwarm de oven voor tot 200 C°. Leg bakpapier op de ovenplaat. Bewerk het deeg nog een laatste keer met de deegrol.

Leg ze op de bakplaat en bak ze af op 180 C° . Hoelang? Ongeveer 15 minuten of tot de randen licht beginnen te kleuren. De tijd kan variëren van oven tot oven.

Haal ze onmiddellijk van de bakplaat en laat ze volledig afkoelen op een rooster .
Breek ze in stukjes en klaar! Onweerstaanbaar met chutney.

Makkelijk enkele weken te bewaren in een afgesloten glazen pot (bv een lege pot 1600 ml kokosolie)

print
Summary
Recipe Name
Crackers met Botanico kruiden
Author Name
Published On