Site pictogram Amanprana blog

Amanprana bezoekt: Spaans textielbedrijf Teixidors. Ontdek hoe je warmte aan je interieur én hart kunt geven

Casa Rural in Spanje. Producten van Teixidors

Sinds kort hebben we in onze mooie biologische, ethische webshop Amanvida.eu (officieel Amanprana-dealer) het Spaanse merk Teixidors. Toen ik de producten ontdekte was ik direct verliefd, niet alleen vanwege de kwaliteit en de looks, ook omdat ik ontdekte dat Teixidors, net als Amanprana, duurzaamheid en ecologie erg belangrijk vindt.

De eerste ontmoeting met het textielmerk Teixidors

Mijn eerste ontmoeting met Teixidors was in een fantastische B&B in een landelijk huis in het prachtig natuurgebied La cerdanya in de Spaanse Pyreneeën. Het huis ademde ecologie uit in zijn puurste vorm. Het is een typisch 19e eeuws landbouwbedrijf omgevormd tot een B&B en een biologische veehouderij. Daarnaast promoten ze sterk het gebruik van hernieuwbare energie.

De kamers zijn sober, warm en mooi ingericht. Toen ik in de badkamer kwam, dacht ik: “wauw, wat een knappe badhanddoeken”!… Na het douchen was ik helemaal verkocht door de kwaliteit – puur linnen handdoeken die afdrogen als de beste. Ook de bedden waren opgemaakt met echte wollen natuurdekens en in de leefruimte lagen er mooie zachte cashmeren plaids en dekentjes… Ik werd nieuwsgierig naar deze prachtige spullen, design en kwaliteit en vond een boek over Teixidors in de kamer. Toen ik dit las was ik helemaal fan, wat een mooi project!

Mijn bezoek aan Teixidors

Begin 2017 ben ik samen met Aaltje en Barbara (beiden werkzaam bij Amanvida) Teixidors gaan bezoeken. We trokken naar Terrassa, een klein dorpjes vlakbij Barcelona. Het weefgoed dat bij Teixidors wordt gemaakt, is uniek en handgemaakt, met een eigen persoonlijke stempel die je meteen herkent: prachtig design in al zijn eenvoud. De materialen en de kwaliteit zijn totaal niet te vergelijken met een plaidje of fleece dekentje van een paar euro. Nee, het zijn oerdegelijke producten die een leven lang mee zullen gaan. Ze stralen zo veel puurheid uit dat het lijkt of ze zo uit de natuur weggeplukt zijn.

Mooi: waarde voor je interieur én waarde voor de mens

De oprichters ontdekten in Scandinavië dat men mensen met een geestelijke handicap kan helpen en begeleiden door hen het traditionele weven aan te leren, een oude ambacht waar veel routine bij komt kijken. Weven brengt hen tot rust. Combineer dit met oog voor design en je krijgt prachtige producten die de naam Teixidors (Spaans voor wevers) krijgt.

Met al deze informatie en achtergrond, weet je dat je met de aankoop van deze producten niet alleen de natuur steunt, maar ook de ontzettend lieve mensen die met hart en ziel, elk stuk opnieuw, met zoveel zorg en passie maken…. Dat voel je. Teixidors heeft alvast mijn hart gestolen en ik hoop dat ik in de toekomst nog veel gelijkaardige projecten mag ontdekken!

Meer weten over Teixidors of de producten eens goed bekijken?

Wil je meer weten over Teixidors? Bekijk het gehele verslag van de reis én lees meer over het merk (geschreven door Amanvida), lees de 6 redenen om voor wol te kiezen én bestel Teixidors direct online bij Amanvida!

print
Summary
Article Name
Amanprana bezoekt: Spaans textielbedrijf Teixidors. Ontdek hoe je warmte aan je interieur én hart kunt geven
Description
Weven? Dat doen ze bij textiel weverij Teixidors in Spanje. Het bedrijf draait volledig rond ecologisch en sociaal ondernemen. Amanprana ging langs..
Author
Publisher Name
Amanprana