Site pictogram Amanprana blog

Amanprana bezoekt de Food Inspiration Days: vol inspiratie en drive weer naar huis

Amanprana bezoekt de Food Inspirations Days

Gisteren naar de Food Inspiration Days geweest in Nederland en ben helemaal opgepept en voldaan thuis gekomen! Hoofd en buikje vol van al die prachtige verhalen en al dat lekkers. Een gemixt gezelschap van jonge entrepreneurs, chefs, trendwatchers en motivators….De Food Inspiration Days is een inspiratie-evenement voor professionals in de horeca en foodservice. Je leert hier de foodtrends of tomorrow kennen. Wat ik zag beviel me wel!

Met fijn gezelschap en passie op weg

Ik had m’n eigen entrepreneurs en motivators uitgenodigd en was superblij dat ik in dit fijne gezelschap de dag mocht doorbrengen! Iedereen met dezelfde passie (laat voeding je medicijn zijn) en met een enorme drive! Supertoffe dames met een visie: Martine Prenen (mediapersoonlijkheid, auteur, gezondheidscoach), Irene Lelieveld ((auto) kinesioloog, voedingstherapeut en auteur), Ellen Kegels (onderneemster in fair fashion met haar merk LN Knits) en Marijke Neyt( ‎Key Account & Business Development Belux bij Amanprana).

Van leugens naar vertrouwen: duurzaam en eerlijk ondernemen centraal bij Food Inspiration Days

Het thema van de Food Inspiration days dit jaar, BASED.ON.A.TRUE.STORY, past helemaal bij Amanprana! Consumenten zoeken naar vertrouwen en veiligheid, we willen geen nummer meer zijn. Grote merken liggen onder vuur – denk maar aan VW met hun softwaregesjoemel, en Albert Heijn die in opspraak kwam omdat er in hun guacamole helemaal geen avocado te vinden was (bevatte 0,7% avocadopoeder).

Als je vandaag als producent iets kan betekenen voor de maatschappij, als je maatschappelijk relevant bezig kan zijn, bezield kan zijn en de hele wereld als inspiratie kan gebruiken, gewoon het verschil kan maken met een hoger bewustzijn, eerlijk voedsel aanbiedt dat met liefde geteeld en verhandeld wordt aan een eerlijke prijs…. Dan ben je met de toekomst en het welzijn van mens en dier bezig – … en dit willen we ook graag met onze Amanprana producten meegeven. Amanprana: based on a true story….

Ondernemerschap om van te leren

Wat een ondernemerschap daar op de Food Inspiration Days. Bijeen gekomen om elkaar te inspireren. Ik heb hier een paar mooie verhalen over ondernemerschap gehoord die ik graag deel:

Tomorrowland: fun fun fun

We mochten met de eigenaars van Tomorrowland mee achter de schermen kijken, wat een mooi verhaal van twee broers die een verschil wilden maken in festivals – met respect  naar de natuur. Live today, Love tomorrow : ze gaan voor magie, kwaliteit en madness – jongeren de beste dag van hun leven bezorgen! Unite forever: vriendschappen die voor het leven gesmeed worden met jongeren van over heel de wereld. Hun trailer over de droomwereld die ze creëren voor al deze jonge mensen, bezorgde me kippenvel. Ook hun pad was niet makkelijk – na hun eerste en ook hun tweede festival hadden ze een serieuze financiële kater. Terwijl iedereen hen aanraadde ermee te stoppen, zijn ze toch blijven doorgaan en na hun vierde festival begon het succes hen toe te lachen. Hun bedrijfscultuur is zeer belangrijk, ze hebben evenveel fun op hun kantoren dan dat ze op hun festivals uitstralen… een heel mooi verhaal en een true story! Zij zijn erin geslaagd om jongeren een veilige plek te bieden met respect voor natuur en ecologie.

Novanta 90: terug naar eenvoud

Een vakantieplekje in Toscane met 5 huizen en 15 ruïnes die men stilaan terug leven aan het inblazen is…met oog voor duurzaamheid! Slechts 90 dagen geopend in de zomer. Centraal staat een ruige en ongepolijste natuur en sfeer. Een omgeving om helemaal gereset te worden… wifi-free. Mij mag je daar alvast naartoe zenden!

Remeker kaas: kazen met een verhaal

Jan Dirk van de Voort van Remeker kaas

Wat kon deze man liefdevol over zijn koeien vertellen! En wat een lekkere kazen dat hij maakt. Maar wat mij vooral diep trof, is dat hij zijn dieren behandelt zoals ze behandeld moeten worden. Met zoveel liefde en respect.

Wat waren zijn kazen lekker! Je proeft gewoon de eerlijkheid. Hij geeft zijn koeien geen antibiotica, het kalfje mag bij de moeder blijven zolang dat nodig is, ze staan op prachtige weilanden vol gras en klavertjes, ze hebben grote stallen en veel ruimte. Okee…zijn koeien geven veel minder melk, maar zijn wel veel gelukkiger!

Hij maakt rauwmelkse kazen en heeft zelf een heel nieuwe techniek ontwikkeld om op een ecologische wijze zijn kazen een korst te geven – nee, niet met industriële lijm en dat vies plastic laagje op je kaas, maar, hou je vast met Ghee (Ghee is boter waaruit de eiwitten en zouten zijn verwijderd)! Hij kan zijn kazen en verhaal kwijt aan zeer bewuste winkeliers en consumenten… en dat is knap! Yes, het geweten is teruggekeerd in het eten!

Ziekenhuis Nijmegen: meedenken met doelpubliek

Van dit verhaal viel ik helemaal achterover! Bewuste voeding in het ziekenhuis van Nijmegen op de afdeling oncologie….Mensen met kanker zijn meer bezig met wat ze eten en in Nijmegen wilden patiënten de maaltijden die ze voorgeschoteld kregen niet meer. Van de troep die ze kregen werden ze helemaal niet vrolijk! Op vraag van een aantal patiënten werkten ze een klein project uit, om 7x per dag kleine porties bewuste voeding te geven – 6 weken lang, en met succes! Een soort mini-onderzoek dat bewuste voeding voor een patiënt wel degelijk het verschil kan maken. Gelukkig rolt dit project steeds verder uit. Laat voeding je medicijn zijn… Knap, wat een vooruitgang!

Leerpunten als ondernemer (en niet-ondernemer)

Bedankt Christophe van Maes and More om ons in te wijden bij de Food Inspiration Days

Dat is toch fantastisch, al deze mooie verhalen met sterke ondernemers… want makkelijk is het zeker niet – als ondernemer moet je sterk in je schoenen staan en heel wat hindernissen overwinnen! Als afsluiter van de dag kregen we nog een geweldige peptalk van één van de beste sprekers uit Nederland: Jan Van Setten (inspirerende management coach), die de zaal deed daveren van het lachen. Hier enkele uitspraken van hem:

Volgend jaar ben ik er zeker weer bij!

print