Site pictogram Amanprana blog

Biodiversiteit als prioriteit bij ecologisch, duurzaam en ethisch ondernemen.

Biodiversiteit staat hoog op de agenda van Amanprana. Ontdek de 11 stappen die wij als Amanprana nemen om zo ecologisch, duurzaam en ethisch mogelijk te werken.

GEEN PLASTIC MAAR DUURZAME VERPAKKINGEN BIJ AMANPRANA

Glazen verpakkingen van Amanprana.

Glazen Verpakkingen

Bij Amanprana verkiezen we altijd glas boven plastic. Een glazen verpakking is niet alleen beter voor je gezondheid, maar ook voor het milieu.

De duurzame etiketten van Amanprana

Duurzame Etiketten

Amanprana etiketten worden gemaakt van de afval van suikerrietvezels. Er worden dus geen bomen gekapt. Slechts een kleine bewerking is nodig om er papier van te maken. Natuurlijk en composteerbaar.

Biologische lijm om etiketten op de potten te plakken.

Biologische lijm

Om het etiket op onze glazen verpakking te houden gebruiken wij biologische lijm. Ook al het papier en karton dat er gebruikt wordt heeft een FSC keurmerk. Effectief en milieuvriendelijk!

Cradle-to-cradle = van wieg tot wieg

Cradle-to-cradle

Bij Amanprana geloven we sterk in het cradle-to-cradle principe. Dit wil zeggen dat het afval van het ene product de grondstof is voor het andere.

Wil je meer weten over Amanprana en ecologisch verpakkingsmateriaal?  Lees verder.

FAIR WORLD & FAIR TRADE

De Amanprana kokosolie is Fair World.

Amanprana & Fair World

De kokosbloesemsuiker van Amanprana is Fair World. Amanprana werkt hierbij samen met Lestari Mandiri en Hivos. Hivos is een humanistische organisatie welke gaat voor een faire, duurzame en vrije wereld waar gelijke kansen zijn voor vrouwen.

Ethisch ondernemen met Amanprana.

Amanprana & Fair Trade

Wanneer men voor Amanprana kiest, kiest men voor het geven van kansen aan de lokale bevolking. Hoewel we niet perfect zijn proberen we ons wel zo veel mogelijk in de goede richting te bewegen. Wij proberen dan ook op een ethische wijze grondstoffen te kopen.

Wil je meer weten over Amanprana’s Fair World en Fair Trade? Lees verder.

REEDS 43 HECTARE GERED MET AMANPRANA RODE PALMOLIE

1 liter Red Palm kopen = 1 regenwoudboom redden

Bij iedere pot rode palmolie welke Amanprana verkoopt wordt er één boom aangeschaft in een met uitsterven bedreigd tropisch regenwoud in Colombia. Ondertussen heeft Amanprana al 43 hectare regenwoud gekocht.

Red het regenwoud en de biodiversiteit in Colombia

Amanprana steunt via World land Trust de Colombiaanse milieuorganisatie ProAves. Die beschermt de habitat van vogels en amfibieën die met uitsterven bedreigd zijn.

Steun de mensenrechten in Colombia

Rode palmolie van Amanprana is afkomstig van families van kleinschalige Colombiaanse palmtelers in de regio van Magdalena en Bolivar. Zij ontvingen mede dankzij de vraag van Amanprana een bio certificaat. De kleinschalige ‘Allianties voor de vrede’ staan model voor de economische ontwikkeling van arme gemeenschappen.

Lees meer over de Rode Palmolie van Amanprana.

AMANPRANA RED DE ZEE

De EcoRespekt herbruikbare drinkfles van Amanprana.

De Amanprana EcoRespekt fles in glas

Wij van Amanprana vragen graag extra aandacht voor schone oceanen en kusten, voor ons en onze kinderen. Daarom heeft Amanprana een glazen herbruikbare fles, de EcoRespekt fles, ontworpen. Zo zorgen we ervoor dat minder plastic flessen in de oceanen belanden.

Lees meer over Amanprana’s Red de Zee acties.

AMANPRANA MATCHA REDT MANGROVEN IN ZUIDOOST AZIË

Gula Java Matcha van Amanprana met Kotobuki Matcha.

Matcha van Amanprana

Dankzij de Kotobuki Matcha van Amanprana worden er mangrovebomen geplant in Thailand en Indonesië. Dit gebeurt in samenwerking met Aiya. Volgens Amanprana is Aiya het beste huis voor biologische ceremoniële groene thee van Japan.

Aiya heeft naast de meest kwalitatieve Matcha ook een sterke voeling met de wereld en probeert zo zijn steentje bij te dragen. Zo zendt Aiya regelmatig medewerkers uit om twee weken vrijwilligerswerk te gaan doen om samen met de lokale bevolking mangrove bomen te gaan planten. Hierbij worden de mangrovebossen direct geholpen. In totaal zijn er al zo meer dan 50.000 bomen in Zuidoost Azië geplant. Meestal worden er wel 40 tot 60 mensen gestuurd.

DUURZAME KANTOREN

Duurzame kantoren van Amanprana.

De kantoren van Amanprana zijn volledig duurzaam en ecologisch verantwoord. Bij de bouw is namelijk gebruik gemaakt van uitsluitend duurzame en ecologisch verantwoorde bouw- en afwerkingsmaterialen.

Er is FSC-hout gebruikt voor de vloer, de wanden en het houtskelet. Daarnaast draait het hoofdkantoor voor 100% op duurzame energie van onder andere zonnepanelen. Amanprana steunt zo ook het WWF initiatief om de uitstoot van CO2 te verminderen.

Samen gaan we voor duurzaam. Lees verder.

DUURZAME BEDRIJFSKLEDIJ: BIO KATOEN EN CO3 NEUTRAAL

De bedrijfskleding bij Amanprana is allemaal gemaakt van biologisch katoen. Daarnaast dragen de werknemers in de magazijnen en de productie lederen schoenen. Het katoen van onze kleding is biologisch, de gebruikte inkt is op waterbasis, de producent werk op zonne-energie en de kleding heeft diverse certificaten:

Wil je zelf ook biologische en Fair Trade kleding dragen? Amanprana heeft een eigen productlijn van biologisch katoen.

Volgende week lees je hoe jij en ik ons steentje bij kunnen dragen aan biodiversiteit. Elk op onze eigen manier.

print