Site pictogram Amanprana blog

Blij met een ei: over het perfect gekookte eitje en drie recepten voor Pasen

Eitje koken Pasen zachtgekookt eitje

In het buitenland sta ik er altijd van versteld hoe moeilijk het soms is, om een perfect zachtgekookt eitje te krijgen op je ontbijttafel…Ooit is mijn man, na eindeloos proberen uit te leggen hoe je een zacht gekookt eitje maakt, op een tropisch eiland in de Filipijnen, mee de hotelkeuken ingedoken om voor te doen, hoe het moet: eerst laat je het water koken (tot het bubbelt), dan het eitje er zachtjes in leggen en 4,5 minuut laten koken. Vervolgens goed afspoelen met koud water… anders kan je eitje nog verder garen en wordt het té hard. Zo serveer je het perfecte zachtgekookt eitje. Succes gegarandeerd!

Speciaal voor Pasen heb ik drie receptjes gemaakt, waarvan twee met een gekookt eitje en twee met een opvallend gele kleur 🙂


Paasrecept: heerlijke lentesalade met asperges, krieltjes en een eitje

Asperges en ei zijn een onlosmakelijk duo dat in de meeste Nederlandse en Vlaamse gezinnen warm onthaald wordt. In dit recept heb ik ze niet gescheiden en heb ik er nog wat extra toevoegingen bijgedaan. Ideaal tijdens de paasbrunch!

Ingrediënten

1 bussel groene of witte asperges
400g krieltjes (nieuwe aardappeltjes)
200g doperwtjes
200g babyspinazie
4 medium gekookte eitjes
2 el extra vierge olijfolie (Amanprana Verde Salud)
1 el gedroogde tomaatjes, in stukjes gesneden
1 teentje knoflook
Handvol gehakte bladpeterselie
2 el citroensap
2 el zonnebloempitten
2 el lijnzaadjes
2 el pompoenpitten
1 el 4-Algae Botanico-mix

Bereiding lentesalade met asperges, krieltjes en een eitje

Kook de krieltjes gaar. Schil de asperges snij de onderste 3 cm er af en grill ze in een beetje olijfolie in de grillpan. Spoel de babyspinazie af en zwier deze goed droog. Neem een mooie grote schaal en doe hier de spinazie in.
Kook ondertussen de eitjes gaar, pel deze en snij hierna op schijfjes.
Neem een pan, fruit in een beetje olijfolie de gehakte knoflook, de bladpeterselie, wat citroensap en de gedroogde tomaatjes.
Meng de gekookte krieltjes met de gegrilde asperges, de erwtjes en de eitjes door de spinazie. Breng op smaak met de gebakken tomaatjes en bestrooi met de pitten en zaden.
Werk af met de 4-Algae Botanico-mix.

Superlekker!



Geen Turmeric Latte maar een recept voor een Golden Smoothie met kurkuma

Bijna een jaar geleden schreef ik over de Turmeric latte. Een groot succes want dit is de meest bezochte blogpost gebleken. Met Pasen voor de deur een mooie manier om deze gele kleur nog eens ergens anders te gebruiken: Hello lente, tijd voor smoothies!

Ingrediënten

8 sinaasappels
1 citroen
1 tl Amanprana Curcumax Botanico-mix
1 tl kaneel
1 tl gember
Beetje cayennepeper
Paar blaadjes munt

Bereiding van de Golden Smoothie met kurkuma

Pers de sinaasappels en de citroen. Doe het sap samen met de kruiden in de blender.
Mixen maar!


Geel recept: pickled eggs met kurkuma en sjalotjes

Ooit kreeg ik via een vriendin dit receptje van een blogster (101cookbooks.com) – ik was er meteen gek op, vond het mooi van kleur en vond het een leuke manier om appelazijn te gebruiken.

275 ml appelazijn
100 ml water
2el Gula Java kokosbloesemsuiker
1 tl Khoisan fleur de sel
2 el Amanprana Curcumax Botanico-mix
4 sjalotjes, in dunne plakjes
1 el peperkorrels
6 hardgekookte eieren*

Bereiding van de pickled eggs

Kook de eieren en pel ze wanneer ze afgekoeld zijn.
In een kleine steelpan breng je azijn, water, kokosbloesemsuiker, fleur de sel en kurkuma aan de kook. Roer tot de kokosbloesemsuiker is opgelost. Doe de sjalotjes, peper en eieren in een glazen pot. Giet het azijnmengsel erbij, schroef het deksel erop, en draai de pot voorzichtig rond om de sjalotjes te verdelen. Bewaar in de koelkast voor maximaal tien dagen tot twee weken.
De gepekelde sjalotjes zijn ook lekker op een salade.

* Doe de eieren in een pan met koud water. Laat het water koken, zet het vuur uit en dek af. Ongeveer een tien minuten. Giet het kokend water weg en laat koud water over de eieren stromen. Wanneer de eieren afgekoeld zijn, pel je ze.



print
Summary
Recipe Name
Paasrecept: heerlijke lentesalade met asperges, krieltjes en een eitje
Author Name
Published On