Site pictogram Amanprana blog

De beste ideeën voor een origineel cadeau: 13 duurzame cadeautips voor de feestdagen

Duurzame kerstcadeaus

Sinterklaas, kerst en nieuwjaar staan voor de deur. Een periode waarin de cadeautjes je om de oren vliegen. Hoe je ook je best doet om te recyclen, om te consuminderen en meer naar het milieu te kijken: de realiteit leert ons dat we allemaal nog steeds consumenten zijn. Zoek je nog een origineel cadeau? Ik heb hier wat meer duurzame en ecologische cadeautips op een rijtje gezet. Zo neem je verantwoordelijkheid voor een groener milieu en een beetje een betere wereld, mooi in deze periode van het jaar! Maak zowel de gezondheidsfreaks als de levensgenieters in je familie blij met onderstaande tips! (Extra tip: je kunt deze natuurlijk ook op je eigen verlanglijstje zetten 😉 )

  1. Trek er samen een dag op uit. Quality time blijft eigenlijk toch het mooiste cadeau. Tijd is momenteel mijn kostbaarste bezit – Neem je neefje eens mee naar de film, je vriendin mee naar het museum, je moeder op een mooie winterwandeling. Bekijk Wattedoen.be (voor België) of Vandaagopstap.nl (voor Nederland) en ontdek wat er in jouw buurt te doen is.
  2. Leuke ecologische cadeaus op Amanvida.eu

    Wil je een leuk cadeautje kopen? Amanvida.eu (de officiële Amanprana-webshop) heeft naast onze producten nog een ruim aanbod aan leuke, ecologische cadeaus. Denk aan boeken, heerlijke thee en thee-accessoires, hippe RVS lunchboxen en drinkflessen. Allemaal bio en/of eco-vriendelijk. Geen plastic met Kerst, we gaan voor echt!

  3. Een liefhebber van lekker eten? Verzorg een geheel biologische maaltijd. Geef een waardebon of ga samen uit eten bij een verantwoord restaurant. Geef een veganistisch kookboek of bundel alle heerlijke familierecepten bij elkaar.
  4. Brei een leuke muts, wanten of sjaal voor je zus, broer, dochter of man. Helemaal hip én lekker warm – er gaat niets boven “made with love”!
  5. Geef het peetouderschap van een olifant. Hou je niet zo van de olifant (dat kan ik me haast niet voorstellen ;))? Dan heeft het WNF nog heel veel andere dieren in nood die wel wat hulp kunnen gebruiken.

    De olifant staat voor wijsheid en vrede. Adopteer een olifant!

  6. Ga helpen, of schenk voeding, speeltjes of mandjes aan je plaatselijke dierenasiel.
  7. Sporten en bewegen; iets waar veel van ons vaak niet aan toe komen. Ideaal dus om een sportabonnement cadeau te doen. Denk ook aan een bon voor het bijwonen van een yogasessie, een workshop op de dansschool, een middag op de klimmuur of indoor skiën.
  8. Zoek je een cadeautje voor een kindje? Ga dan niet naar de grote speelgoedwinkels maar kijk eens naar een meer lokaal, ecologische optie bij je in de buurt. Er zijn tegenwoordig vele winkels die bewust inkopen en die mooie producten aanbieden.
  9. Voor de handige Harry’s onder ons: zelf iets maken. Op de website upcyclethat.com kun je heel handig zien wat je kunt maken door bepaalde items, die de meesten van ons in huis hebben, te recyclen. Geef zo je spullen een tweede leven!
  10. Bak je lekkerste cupcakes en deel ze uit!

    Voor diegene die, zoals ik, handig zijn in de keuken: mensen vinden het vaak heel leuk dat je ze zelfgemaakte jam, cupcakes, koekjes, limoncello of een kruidenmengeling geeft. Doe deze in een glazen gerecycleerde pot of fles die je zelf leuk kunt versieren!

  11. Geef een bio- groenten of fruitpakket. Iemand die graag tuiniert is dolblij met een fruitboompje!
  12. Amanprana heeft diverse producten in het assortiment welke (buiten de 100% natuurlijke inhoud, de glazen verpakking, enz) bijdragen aan een betere wereld: zo gaat 100% van de opbrengst van de Eco-Respekt fles naar Red de Zee-acties. Wordt bij iedere pot rode palmolie die Amanprana verkoopt er één boom aangeschaft in een met uitsterven bedreigd tropisch regenwoud in Colombia. Met onze matcha steunen wij dan weer het planten van Mangrovebossen in Thailand en Indonesië. Om maar een paar voorbeelden te noemen (bekijk hier meer over onze filosofie en inzet). Ook leuk om een pakketje van te maken!
  13. Geef je cadeau aan kwetsbare moeders in binnen-en buitenland. Er zijn vele non-profitorganisaties die moeders die het moeilijk hebben ondersteunen, zowel financieel als materieel. Denk bijvoorbeeld aan Moeders voor Moeders, Plan en Oxfam.

Het belangrijkste aan het kerstcadeau is natuurlijk dat het uit een goed hart komt en er over nagedacht is. Geniet al van de voorpret! Made with love!

print
Summary
Article Name
De beste ideeën voor een origineel cadeau: 13 duurzame cadeautips voor de feestdagen
Description
De feestdagen (kerst en sinterklaas) komen er aan. Geef een duurzaam cadeau. Een duurzaam cadeau kopen is makkelijk met de 13 tips van Amanprana.
Author
Publisher Name
Amanprana