Site pictogram Amanprana blog

Droge huid? 10 natuurlijke tips voor een optimale huidverzorging in de winter

Huidverzorging in de winter: 11 tips bij droge huid

Je huid krijgt het flink te verduren in de winter; een lage luchtvochtigheid, verwarming, de vele laagjes kleding…Hoog tijd om één van je grootste organen extra in de watten leggen: je huid. Oké, er zijn bepaalde factoren die je niet in de hand hebt: de droogte van je huid heeft ook te maken met je leeftijd (veranderingen in hormoonhuishouding zorgen ervoor dat je huid niet alleen veroudert maar ook droger wordt) én voor een deel met erfelijkheid. Aan de factoren van buitenaf (maar ook een stukje van binnenuit) kunnen we gelukkig wél iets doen. Daarom hier 10 natuurlijke tips om jouw huid te geven wat hij nodig heeft, om een droge huid deze winter te voorkomen.

11 tips tegen een droge huid: huidverzorging in de winter

1. Douche korter en kouder

Je gaat het waarschijnlijk niet graag lezen: helaas droogt water, en al helemaal warm water, je huid uit. Douche wat korter en wat minder warm om wat liever voor je huid te zijn. Helaas is een goed warme douche of een heerlijk lang warm bad juist in de winter zo aantrekkelijk…

2. Kies natuurlijke verzorging

Vermijd zeep zo veel mogelijk. Agressieve en chemische reinigingsproducten kunnen je huid uitdrogen. Gebruik liever olie om je lichaam mee te reinigen. Deze legt een beschermend laagje over je huid heen. Ook voor je gezicht is dit toe te passen. Lees meer over natuurlijke (én eetbare) lichaamsverzorging.

3. Gebruik een luchtbevochtiger

Om het in huis of op het werk wat warm te houden stoken we heel wat af. Helaas is de warme lucht vooral droge lucht en staat onze huid hier niet om te juichen. Gelukkig kun je dit probleem op een simpele manier oplossen: hang bakjes water aan de verwarming of zet bakjes water hierboven of er vlakbij. Regelmatig ventileren kan al veel doen!

Tip: voeg essentiële olie aan het water toe – dient meteen als een remedie (bijvoorbeeld tijm, eucalyptus en salie, lavendel om te ontspannen, etc)

4. Lipverzorging in de winter


De huid van je lippen is flinterdun en is dan ook erg gevoelig. Ze bevatten geen talgklieren, hun beschermend laagje ontbreekt. Je lippen verdienen zeker wat extra aandacht in de gure winterperiode. Om snel van droge plekjes en losse velletjes op je lippen af te zijn is scrubben ideaal. Ik heb een receptje dat je kunt gebruiken:

Recept voor een heerlijke lipscrub

Zorg er voor dat de kokosolie op kamertemperatuur of lichtjes vloeibaar is door deze een beetje te verwarmen. Voeg vervolgens de andere ingrediënten toe en roer goed. Ready to scrub (en je kan het nog eten ook)!

5. De huid hydrateren met water

Water is essentieel voor ons lichaam, voor onze vochthuishouding. Iedere dag genoeg water drinken doet je huid goed. Moeite om dagelijks genoeg te drinken? Zet bijvoorbeeld een karaf met infused water vlakbij je. Op die manier schenk je vaker eens een glaasje in.

6. Beweging voor een stralende teint

Heerlijk om te wintersporten, in het zonnetje op de bergen. Juist dan voel ik des te meer waar mijn huid behoefte aan heeft

Regelmatig frisse lucht en beweging, waardoor je bloedsomloop wordt verbeterd, geeft je gezicht een mooie stralende teint. Iedere dag even naar buiten voor een wandeling of om even te sporten zal je goed doen voelen. Al is het een kwartiertje. Een mooie motivator toch?

7. Natuurlijke kleding

De kleding die je draagt is van invloed op je huid. Kies voor kleding van natuurlijke vezels (zoals katoen of bamboe). Natuurlijke vezels laten je huid ademen en veroorzaken minder irritatie. Kies liefst niet voor kleding met polyester en was je kleding met een natuurlijk wasmiddel, zonder chemische stoffen of parfums.

8. Smeren, smeren, smeren

Ben je misschien wat lui met het insmeren van je huid? Zorg er voor dat je her en der in huis een lekkere olie hebt staan. Op die manier zal je bijvoorbeeld je handen al wat vaker insmeren. Nog een heerlijk tip: kun je in bad gaan met een lepeltje kokosolie erbij, dan kom je ingesmeerd en al uit bad! Samen met een heerlijke essentiële olie kun je even tot rust komen en genieten van de weldaad (natuurlijk niet te lang in het warme en uitdrogende water blijven liggen hé ;)).

9. Voorkom stress

Onderzoek toont aan dat stress een echte rimpelmachine is. Ontspan, neem rust en geniet van het moment. Stress is trouwens nergens goed voor…

10. Scrub it off

Begin al eens met het scrubben van je huid en deze erna goed te voeden. De Amanprana scrubs zijn dan ideaal, met de heerlijke olie en de kokosbloesemsuiker verwijder je dode huidcellen en zorg je er voor dat je lichaam weer zacht en glad zal aanvoelen. Twee in één dus eigenlijk. Doe dit eens per week en je zal al een hele verbetering opmerken.

Vooral genieten van de winter!

Natuurlijk is die droge huid niet het einde van de wereld en brengt de wintertijd juist zo veel moois met zich mee. Geniet van de koude, zonnige winterdagen, voel de sneeuw kraken onder je schoenen en geniet van de heerlijk frisse buitenlucht.

Heb jij nog tips? Deel deze dan hieronder, we lezen ze graag!

print
Summary
Article Name
Droge huid? 10 natuurlijke tips voor een optimale huidverzorging in de winter
Description
Heb jij ook altijd last van een droge huid in de winter? Hier hebben we 10 natuurlijk tips tegen een droge huid. De ideale Ideale huidverzorging bij kou.
Author
Publisher Name
Amanprana