Site pictogram Amanprana blog

40 Dagen Zonder Vlees…Doe jij mee? Hier een tip om aan je eiwitbehoefte te voldoen!

Dagen zonder vlees met vleesvervanger seitan

Zie jij het zitten om 40 dagen lang geen vlees of vis te eten? Na carnaval begint het vasten: een periode waarbij, door sommige godsdiensten, 40 dagen niet of alleen tijdens zonsondergang wordt gegeten. Deze periode duurt tot Pasen. Tegenwoordig merken wij er hier in de westerse wereld bijna niets van, er ontstaan wel steeds nieuwe initiatieven met hetzelfde gedachtegoed. Zo hebben we in België sinds 6 jaar de Dagen Zonder Vlees. De 40 dagen ‘vasten’ worden dan gebruikt om minder vlees en vis te eten.

Mijn advies voor hen die meedoen aan de Dagen Zonder Vlees: seitan!

Zelf ben ik al vegetariër, dus voor mij verandert niets, maar ik sta heel erg achter dit concept: veelal fervente carnivoren die voor 40 dagen het vlees van hun menu schrappen, hun ecologische voetafdruk verminderen. Wat ik hen aanraad? Seitan, mijn favoriete vleesvervanger vol plantaardige eiwitten en aminozuren. Zeker de vleeseters zijn altijd gecharmeerd van de seitan van Bertyn, die ook wel de ‘filet pur’ onder de vleesvervangers genoemd wordt. Héél lekker!

Wat is seitan? Een korte introductie met video

Koken met authentieke seitan van Bertyn

Benieuwd geworden? Seitan biedt ontzettend veel mogelijkheden in de keuken->Bekijk recepten met seitan.

Wil je seitan eens komen proeven? Ter ere van Dagen Zonder Vlees maak ik van Spaghetti Bolognese een Spaghetti Bertynese:
26/2 15:30-19:00 Foodfestival Dagen Zonder Vlees Tafelt in Felix Pakhuis in Antwerpen (dagticket €8)
27/2 17:30-20:30 Kookmarathon restaurant Greenway in Antwerpen (entree en meeproeven €19,50 all-in)

print
Summary
Article Name
40 Dagen Zonder Vlees...Doe jij mee? Hier een tip om aan je eiwitbehoefte te voldoen!
Description
Doe jij mee met de 40 Dagen Zonder Vlees? Dan kun je deze tip over de eiwitrijke vleesvervanger seitan gebruiken. Bekijk de video en de voordelen van seitan
Author
Publisher Name
Amanprana