Site pictogram Amanprana blog

10 jaar Amanvida : jouw biologische, ethische en duurzame webwinkel

Een vrouw krijgt tijdens haar leven tussen de 2 en 5 kg lippenstift of lippenbalsem binnen. Toen ik dit las, dacht ik bij mezelf: “oei, dit kan niet gezond zijn, tenzij je voor bio kiest”.

Ons motto is : Smeer geen producten op je lichaam dat je niet opeten kan. Tenslotte is je huid je grootste orgaan. Je huid neemt op, wat je erop smeert. Ook chemicaliën, parabenen, siliconen, petroleumderivaten,…. Alle rotzooi die men ook maar in cosmetica en bodycare dumpt.

Zo werden twee vriendinnen ( Karin en ik) en hun mannen (Bart en Peter) geïnspireerd om de meest biologische, ethische en duurzame webwinkel op te richten. Op 5 maart 2008 werd aldus Amanvida geboren.

Amanvida” bestaat uit twee woorden: Aman en Vida. In het Sanskriet, de klassiek Indische schrijftaal, betekent ‘Aman’ vrede of rust. Vida is dan weer Spaans en staat voor leven. Samen staat AmanVida voor een vredig en rustig leven.

We hebben bewust voor een biologische webwinkel gekozen, die oog heeft voor ecologie, fair-trade producten en sociale projecten.

De Bodycare van Amanprana (ons huismerk) is volledig samengesteld met “eetbare ingrediënten”. Dat was makkelijk om met dit merk op de website te starten.

Maar ook andere buitenlandse bio merken op beurzen, of in winkels in het buitenland trokken vaak onze aandacht. Eerst om zelf te gebruiken, en later om te delen met anderen zoals het merk Green People uit de UK. Langzaam maar zeker is het assortiment uitgebreid met producten die net iets anders zijn dan anderen.

De hoofddoelgroep van onze webshop

We willen jonge actieve vrouwen aanspreken die geen tijd hebben om te winkelen en hun toevlucht zoeken tot het internet shoppen. Maar die wel bewust en ecologisch kopen.

Ook mannen hebben ondertussen hun weg naar Amanvida gevonden zoals vele Amanvida-fans van alle overtuigingen en leeftijden

Labels checken is niet nodig bij Amanvida

De kernboodschap moest zijn: bij Amanvida kan je met je ogen toe shoppen – in deze webwinkel kan je er 100% zeker van zijn dat alles bio is en dat de producten die we voor onze klant zorgvuldig hebben uitgekozen van de beste kwaliteit en ingrediënten zijn.

Bij Amanvida hoef je geen labels te checken om te zien wat erin zit – wij hebben dit voor onze klant reeds zorgvuldig gedaan.

Wij halen al onze producten door de Rita Stiens-test – en als een product niet slaagt voor deze test, wordt het ook niet in ons gamma opgenomen.

Bovendien hoeft biologische body care niet duurder te zijn dan chemische producten. Integendeel.

Niet alleen bodycare wordt onder de loep genomen maar ook de keukentoestellen worden hier in de keuken onderworpen aan zeer kritische tests, chocolade wordt geproefd, remedies worden uitgeprobeerd, tandpasta, … tot hilarische taferelen toe!

Amanvida kiest voor kwaliteit, exclusiviteit en uitzonderlijke topmerken voor kenners

Aiya, Aruntam, Tabitha James Kraan, Bertyn. Dit zijn merken die zichzelf onderscheiden in hun eigen markt. Aiya was de eerste importeur van matcha in Europa en maakt uitsluitend 100% pure biologische Japanse groene thee; Aruntam maakt rauwe chocolade van Single Origin Cacao; Tabitha James Kraan maakt haarverzorgingsproducten met als dikke rode draad: 100% natuurlijke ingrediënten, zoals havermelk, brandnetel, witte thee, tapiocameel; Bertyn maakt authentieke seitan, niet van isolaten. (En natuurlijk ook Amanprana, pionier van kokosolie, ontwikkelaar van voedende energiedranken en een lichaamsverzorgingslijn die je kunt opeten …)

Mijn favoriete item in de webshop? Mijn deken van Teixidors! 50% cashmere (kasjmier) + 50% Macomerinos wol. 100% biologisch traceerbaar materiaal.

De visie en filosofie van Amanvida

We proberen – aan de hand van de producten – de visie van Amanvida duidelijk te maken aan de klanten: minder plastic met A Slice of Green, Qwetch, Eco Respekt Fles, de rietjes van Bio Strohhalme, de bamboe tandenborstels van Nordics. Een bio levensstijl gaat verder dan de juiste voeding eten en de juiste verzorgingsproducten gebruiken. We proberen zelf te recycleren waar we kunnen: bij het verzenden van de pakjes recycleren we het materiaal van onze leveranciers.

Wij nemen maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) heel serieus.

Met Amanvida steunen we sociale projecten. Een mooi voorbeeld is “Teixidors” in Spanje – zij weven een prachtig assortiment van plaids, dekens, kussens. De “wevers” zijn allemaal mensen met een verstandelijke beperking – die jaren een opleiding krijgen vooraleer zij het ambachtelijk weven onder de knie hebben. Zij maken prachtige dingen en hebben mijn hart alvast gestolen. Neem ook eens een kijkje bij Karawan: Handgemaakte sieraden…etnisch, chique en verfijnd.

Dit jaar bestaat de webshop Amanvida 10 jaar!

Heel het jaar lang vieren wij dit met mooie aanbiedingen en kortingen. Wil je graag op de hoogte blijven van deze mooie acties? Schrijf je hier dan snel in voor de nieuwsbrief van Amanvida en mis niks!

print