Site pictogram Amanprana blog

Ga niet slapen voor je deze 10 schoonheidsrituelen hebt gedaan

Make up verwijderen en gezicht schoonmaken met natuurlijke verzorging

Om te stralen is het belangrijk dat je je goed voelt, je je goed voedt en je jezelf goed verzorgt. We smeren nogal wat op onze huid…Denk jij dat je je dagcrème of scrub kunt eten? Waarom dan wel op je huid smeren? Vergeet niet dat onze huid het grootste orgaan van je lichaam is én dat deze ook absorbeert. Hier wat tips en de stappen die ik zelf dagelijks toepas bij het verzorgen van mijn gezicht. Chemicaliën vrij!

Gebruik Shangri-la als serum voor oogcontour en gezicht

  1.  Zorgvuldig reinigen is de boodschap! ’s Avonds de make-up van je gezicht verwijderen en goed reinigen loont op lange termijn.
  2. Gebruik wasbare zachte make-up pads in plaats van katoenen watjes die je weer weggooit. Veel voordeliger en ecologischer. In de bio-winkel of op internet vind je verschillende merken.
  3. Bevochtig je doekje met water en druppel er een beetje Alana, make-up remover op. Druk dit lichtjes op de wimpers van het gesloten oog. Wrijf zachtjes naar beneden. Hierdoor gaan je make-up resten onderaan je oog op je huid blijven zitten en kan je ze daar makkelijk weg wrijven. Verder reinig ik mijn hele gezicht en hals op dezelfde manier.
  4. Je huid rond je ogen is heel fragiel. Handle with care. Hard in je ogen wrijven, kan je best vermijden.
  5. Na het verwijderen van mijn make-up met Alana, gebruik ik graag de Age Defy + soft buff skin exfoliator van Green People. Met deze diepgaande zachte peeling, heb je instant een stralende zachte huid. Kan je dagelijks gebruiken.
  6. Om daarna terug je poriën te sluiten, gebruik je best een tonic. Voor mij is dat een hydrolaat (bloemenwater) van bijvoorbeeld roos, lavendel of oranjebloesem. Bevochtig je gezicht ermee voordat je deze gaat hydrateren. Koop liefst bio producten voor de puurheid. Persoonlijk vind ik de hydrolaten van Ladrôme het best. Trouwens, de regio La drôme in la douce France is een echte aanrader om te verkennen.

    Tonic gebruiken? Gebruik hydrolaat (bloemenwater) van bijvoorbeeld lavendel, roos of oranjebloesem

  7. Is je huid helemaal opgefrist? Dan is het tijd om je huid te verzorgen. Een serum rond je ogen, zoals Shangri-La, is geen luxe. De huid rond je ogen is zo dun en gevoelig, dat deze best wat extra’s kan gebruiken.
  8. Mijn dag- en nachtcrème maak ik zelf. Ik meng 1/3 rode palmolie met 2/3 extra vierge kokosolie en voeg dan wat druppeltjes Shangri-la of etherische olie toe. Naar gelang je huidtype kan je kiezen:
  1. Daarna gebruik ik mijn guasha steen om mijn gezicht te masseren – dit is een oude Chinese methode die afvalstoffen zou verwijderen en de doorbloeding in de huid stimuleert.
  2. Make-up in de zomer? Voor mij hoeft dit niet veel te zijn… een oogpotloodje, bronzer en lipgloss – ik ga voor de nude look: natuurlijk mooi 😉
print
Summary
Article Name
Ga niet slapen voor je deze 10 schoonheidsrituelen hebt gedaan
Description
Je huid goed verzorgen? Met deze 10 stappen zorg je er voor dat je gezicht weer straalt. Je gezicht huid schoonmaken en verzorgen met deze tips!
Author
Publisher Name
Amanprana