Site pictogram Amanprana blog

Amanprana bezoekt Ferm Bio Food & Market in Keerbergen

Amanprana bij Ferm Keerbergen

Afgelopen zondag zijn mijn man Bart en ik afgezakt naar Ferm Bio Food & Market, gelegen in Keerbergen (BE). Een vriend had ons gewezen op een artikel in de Knack Weekend, waarin Ferm werd belicht, en we waren direct nieuwsgierig. Vroeg in de ochtend waren we al onderweg, benieuwd wat ons in Keerbergen te wachten zou staan….

Instant geluk bij Ferm door Amanprana

Al toen we binnenkwamen viel ons meteen de warmte van de ruimte op. Het interieur sprak ons direct aan. Het lijkt zelfs een beetje op de stijl die wij op onze kantoren hebben: ruwe en natuurlijke materialen, organisch en met veel hout. Dit overgoten met een modern tintje. Warm en gezellig! Ze hebben een prachtige eiken bar, een echte blikvanger.

Dat was niet het enige wat onze aandacht trok: we zagen ook meteen heel wat Amanprana producten staan. Dat zorgt altijd nog voor een instant gelukzalig en trots gevoel. Ons product zomaar ‘in het wild’ en onverwacht tegenkomen, blijft voor ons speciaal en doet ons beseffen dat we in die jaren toch heel wat hebben opgebouwd. Een goed begin dus van ons bezoek aan Ferm 🙂

Wat is Ferm?

Nog maar net geopend (5 maart 2016) maar nu al een topper. Ferm is onder andere een biologisch restaurant en take-away. Daarnaast heb je er een winkelmarkt en een patisserie. Ze hebben ongeveer 50 plaatsen en in de zomer heb je er een leuk terras, ideaal om even bij te komen. Ferm is ontstaan naar idee van initiatiefnemers Yves de Bakker en Patricia Silverans. Zij kiezen met Ferm voor 100% biologisch, eerlijke handel en het steunen van sociale projecten. Yves en Patricia zijn geboeid door lekker en verfijnd eten.

Met Patricia Silverans. Een erg leuk gesprek gehad over onze gezamenlijke passie: biologische en lekker eten

Heerlijk biologisch eten bij Ferm

Yves en Patricia wilden graag hun passie voor eten terug laten komen. In de keuken van Ferm zwaait Italiaanse ladychef Cristina Guidali de scepter. Je kunt hier heerlijk ontbijten met bijvoorbeeld huisgemaakte granola, boekweit pannenkoeken of een eitje. Tijdens de lunch vind je er Italiaanse specialiteiten maar ook gerechten met Wereldse invloeden. Niet enkel vegetarisch maar ook vis-of vleesgerechten en frisse salades. Alle ingrediënten zijn biologisch gecertificeerd, met enkele uitzonderingen, zoals wilde vis van duurzame visvangst (bio is hierbij niet mogelijk). Bij alleen eten blijft het niet: ook de drankenkaart is compleet biologisch: bier, wijn, frisdrank of een juice.

Niet alleen lekker eten maar ook een shop market

Naast het food-gedeelte is er ook nog een leuke shop/market met een uitgebreid aanbod, waaronder dus een selectie uit de Amanprana producten. Je vindt er onder andere kant-en-klare gerechten, koffie, groenten en fruit, olijfolie en koekjes maar ook handgemaakte mandjes uit Kenia, suikerpotjes uit Indië en shoppingbags in samenwerking met sociaal project Freeset (deze zijn echt wel gaaf!)

Bezoek Ferm in Keerbergen

Wij waren blij verrast na ons bezoek. Ben jij een fan van lekker biologisch eten of wil je eens een kijkje nemen in de shop? Bezoek Ferm dan eens: Lindenstraat 10, 3140 Keerbergen (website)

print
Summary
Article Name
Amanprana bezoekt Ferm Bio Food & Market in Keerbergen
Description
Chantal Voets en Bart Maes van Amanprana op bezoek bij bio food winkel, restaurant en store Ferm in Keerbergen. Lees hier het verslag
Publisher Name
Amanprana