Site pictogram Amanprana blog

Barcelona hotspots

Ga je op citytrip of plan je je jaarlijkse vakantie naar Barcelona? Het kan allemaal. Bruisend Barcelona, en trouwens de gehele streek rond deze stad, heeft ontzettend veel te bieden; je kunt er relaxen in het park, zwemmen in de zee, shoppen bij de haute couture, romantisch dineren op een dakterras of rondfietsen op de La Ramblas. Weet je nog niet wat je wilt doen en wil je goed voorbereid vertrekken? Ik geef je graag mijn lievelingsplekjes mee.

Mijn man Bart en ik waren al een paar keer in Barcelona geweest en toen we in 2015 de bron van Pineo-water in de Spaanse Pyreneeën kochten, werd Barcelona voor ons de ideale aanvliegroute. Dat dit soms betekent dat we in Barcelona belanden vind ik helemaal niet erg :).

Ik ben me er van bewust dat Barcelona een veelbeschreven stad is en de blogposts met de ‘hotspots’ je om de oren vliegen. Toch kan ik het niet laten. Ik heb mijn eigen hotspots en het zou zonde zijn als ik die niet zou delen. Hier mijn favoriete hotel en 3 lievelingsrestaurants in Barcelona – zonder een bezoekje aan één van deze 3 toppers is een bezoek aan culinair Barcelona niet compleet!

Hotspot 1: ecohotel Mas Salagros

Dit hotel is pure ecologische luxe. Mas Salagros is een biologisch ecohotel met 5 sterren. Op ongeveer 20 minuten van Barcelona: met de trein kun je naar Badalona en van hieruit neem je gemakkelijk een taxi of metro naar Barcelona-centrum. Het hotel ligt op ongeveer een kwartiertje rijden van het Circuit de Barcelona-Catalunya in Montmeló, waar zowel Formule 1 als MotoGP rijden. Jaarlijks vindt hier de Grand Prix van Spanje plaats. Het mooie is dat het hotel dichtbij de grote stad ligt maar toch midden in de rust en de bossen staat. Dit laatste brengt met zich mee dat het verstandig is ook in het hotel te dineren. Zeker niet erg! Het hotel heeft twee restaurants…Voedzaam, biologisch en vooral erg lekker! Ook het ontbijt is een aanrader.

Mas Salagros EcoResort
Riera de Vallromanes, s/n,
Vallromanes, 08188
+34 935 65 60 60

Hotspot 2: restaurant Teresa Carles

Je kunt hier terecht voor een ontbijt, lunch, avondeten of tussendoortje. Altijd superverse ingrediënten en veel variatie. De uitstraling van deze eetgelegenheid doet New Yorks aan; no-nonsense, warm en sfeervol. Mooie plus: het restaurant is betaalbaar en niet op en top toeristisch.
Teresa Carles heeft een grote keuze aan bijzondere sapjes. Mijn lievelingsdrankje hier is de Coco Masalachai, totally in love with it. Dit is een smoothie met gember, gezuiverd water, zeezout, amandelen. jong kokosvlees, kardemom, kaneel, kruid, zwarte peper, anijs, kokossuiker en vanille. Ik heb het al vaak proberen te kopiëren (beter goed gejat dan slecht bedacht) maar helaas weet ik de verhoudingen niet en heb ik dus geen recept voor je (wel dat van een Ayurvedische Chai, dat komt toch in de buurt hé ;)).
Ik vind het echt een toffe zaak en denk dat zelfs de grootste vleeseters bij Teresa Carles overtuigd worden door de vegetarische keuken.

Teresa Carles
Jovellanos, 2 Pelai – Tallers, 08001 Barcelona, Spanje
+34 933 17 18 29

Hotspot 3: bistro Flax & Kale

Flax & Kale is een concept van dezelfde bedenkers als Teresa Carles. Toevallig, want hier kwam ik pas achter toen ik de website bezocht nádat ik hier geweest ben.

Flax & Kale is wat meer ongedwongen en is vooral bedoeld voor de flexitariër. Alle gerechten worden hier gemaakt op basis van nutriële waarde. Op de kaart is zo’n 80% plantaardig en anders vis. Ook hier kun je brunchen, lunchen, loungen, onbijten en dineren. Hongertje tussendoor? Je kunt hier ook binnenspringen voor een tussendoortje of take-away meenemen.

Het zit in een prachtig pand met een mooi dakterras. De sfeer in het pand is net wat ‘sneller’ en gemoedelijker met een meer industriële look. De desserts zijn hier trouwens echt een aanrader!

Flax & Kale
C/ Tallers 74B | Cantonada Gravina
Placa Castella, Ciutat Vella, Barcelona
+34 933 17 56 64

Hotspot 4: restaurant Cuina Celeri

Hotspot #4 is een restaurant in het midden van Barcelona. Cuina Celeri is echt zaaaaalig om ’s avonds te gaan dineren!

Cuina Celeri is een restaurant opgezet door de biologische supermarkt Tribu Woki (Woki Organic Market). Het idee hierachter is te laten zien dat seizoensgroenten mega-veelzijdig zijn wanneer je deze goed aanpakt. In het restaurant zit  een open keuken zodat je geïnspireerd kan worden en wat trucjes kunt afkijken. Bijzonder is dat het restaurant zich in een kelder bevindt. Het interieur sober en ingetogen. Alles is biologisch.

Ik raad aan vier a vijf gerechten per persoon te kiezen en te delen met iedereen aan tafel. Je krijgt kleine gastronomische gerechten, gemaakt met lokale ingrediënten. Het is een restaurant met een Michelin-ster en ook wel wat prijzig maar het is wel een van de weinigen met een ster die ook echt zo goed op vegans en vegetariërs inspelen. De kaart is erg speciaal: ieder gerecht wordt gemaakt in 3 variaties (1 te kiezen): een vegan, vegetarische en een met dierlijke proteïnen.  Je krijgt prachtig opgemaakte borden, niet te weinig, net genoeg. Echt een culinaire ervaring.

Cuina Celeri
Passatge Marimón 5
08021 Barcelona
+34 93 252 95 94

print