Site pictogram Amanprana blog

Zin in barbecue? 3 recepten en 5 extra tips voor een geslaagde vegetarische barbecue

Grillen in de buitenlucht op een warme middag of avond, dat is toch heerlijk!? Als vegetariërs ziet onze barbecue er wel altijd net even wat anders uit dan die van de gemiddelde carnivoor. Moeilijk of saai? Neehoor, je weet niet wat je mist! Smaakvolle vegetarische gerechten starten met heerlijke ingrediënten. Ik geef je graag wat tips én recepten voor een vegetarische twist op je barbecue.


”Barbecue may not be the road to world peace, but it’s a start.” Anthony Bourdain, kok, televisiepresentator en auteur. Staat bekend om zijn ongezouten mening, ruige levensstijl en ongekende kookkunsten.

Recept voor brochettes van tempé en citroen

Ingrediënten per 2 satéstokjes

Bereiding van de brochettes van tempé met citroen

Prik de tempé, de citroen, de champignons en de stukjes sjalot op de stokjes. Probeer de ingrediënten wat te verdelen. Strijk de brochette in met de oliemengeling. Bak ongeveer 10 minuten op de barbecue rondom en werk af met de kruidenmix.


Barbecue recept voor gegrilde mais met rode palmolie

Ingrediënten voor 4 personen

Bereiding: gegrilde mais met rode palmolie

Haal de zaadjes uit de chilipeper en snij de peper in kleine blokjes. Meng de chili, de rode palmolie, de kokosbloesemsuiker en het fleur de sel. Laat de mais 15 minuten koken in een pan met een bodempje water met deksel op. Haal de mais uit het water en bewaar tot het tijd is te gaan barbecueën.

Is de barbecue er klaar voor? Smeer wat olijfolie op het rooster en op de maiskolven en grill de maiskolven ongeveer 10 minuten rondom. Op het bord kun je de rode palmolie over de maiskolven smeren en op de gegrilde mais laten smelten.


Recept voor seitan en papaja barbecue spiesjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereiding van de seitan en papaja barbecue spiesjes

Haal de seitan uit de verpakking. Dep de seitan droog en snij deze in blokjes van ongeveer 3 cm. Verwijder de pit uit de papaja, schil de vrucht en snij deze vervolgens in even grote blokjes. Pel de uien en snij deze in dunne ringen. Steek de papaja, de seitan en de uien afwisselend op de spies. Drup wat limoensap en olijfolie over de spies en breng de spies op smaak met de fleur de sel en de peper.

Plaats het grillrooster van de barbecue op ongeveer 10 cm afstand van het vuur en grill de spiesjes hier zo’n 10 tot 15 minuten op. Werk af met de kruidenmix


5 tips voor een vegetarische barbecue

”My first outdoor cooking memories are full of erratic British summers, Dad swearing at a barbecue that he couldn’t put together, and eventually eating the most lovely food, feeling brilliant.” Jamie Oliver, bekende Britse chef en TV-kok. Ook wel bekend als The Naked Chef

print