Site pictogram Amanprana blog

De Turmeric Latte: gouden melk met kurkuma

Tumeri latte met kurkuma, ofwel gouden melk

Drink jij nog een lekkere macchiato, cappuccino of chai latte? Blijkbaar niet meer zo hip…de Turmeric latte is het nieuwste van het nieuwste. Opvallend met zijn okerkleurige verschijning. Benieuwd als ik was, ben ik even gaan kijken wat dit drankje precies is. Inclusief het recept. Is het lekker?

Wat is een Turmeric latte?

Een Turmeric latte is een hip drankje, op basis van (liefst) plantaardige melk en kurkuma. Op mijn Instagram-feed zie ik deze regelmatig voorbij komen. Ziet er heerlijk uit. Gwyneth Paltrow is al fan. Het meest speciale aan de mix is de kurkuma. Laten we daar even wat dieper op in gaan.

Kurkuma, ookwel geelwortel genoemd, wordt al duizenden jaren medicinaal gebruikt in de Ayurveda en de traditionele Chinese geneeskunst. Kurkuma is afkomstig van de Curcuma longa en wordt gemaakt van de wortel van de plant.

Smaak van kurkuma

Kurkuma wordt vooral gebruikt in kerrie/curry (mengsel van specerijen), het zorgt voor smaak maar vooral voor de mooie gele okerkleurige kleur (kleurstof E100). Het is wat bitter en peperig en smaakt heerlijk in Oosterse gerechten.

Recept voor de Turmeric latte

Er zijn verschillende recepten voor de Turmeric latte. Gwyneth Paltrow is fan van een mengeling met amandelmelk, gember, kokossuiker, kokosolie en kurkuma. Idealiter gebruik je de gedroogde wortel van de kurkuma, die je vers raspt, maar je kunt ook kurkumapoeder gebruiken. Heerlijk van smaak, verrassend lekker.

Ingrediënten

1 kop ongezoete amandelmelk
1 eetlepel kurkumapoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel vermalen verse gember of gemberpoeder
1 theelepel kokosolie
1 theelepel kokosbloesemsuiker
Snufje zwarte peper

Bereiding Turmeric latte

Verwarm de amandelmelk zachtjes in een steelpannetje. Laat deze zeker niet koken. Voeg de kurkuma, gember en de kaneel toe en roer. Voeg vervolgens de kokosolie toe en roer zachtjes tot deze opgelost is. Wil je schuim? Gebruik dan een garde of een blender. Is de melk helemaal warm? Schenk vervolgens uit in een mok of een mooi glas. Voeg de lepel kokosbloesemsuiker toe en garneer met een snufje zwarte peper. Roer goed alvorens je de Turmeric Latte drinkt. Geniet!

Tip: doe er een beetje geraspte citroenschil in (kies dan zeker bio). Dit geeft een lekkere frisheid.

print
Summary
Recipe Name
Recept voor de Turmeric latte
Author Name
Published On