Site pictogram Amanprana blog

Mocktail: Spicy Stardust, Ice tea + gember + steranijs

Mocktail ice tea, gember, steranijs

Soms kom ik in magazines en boekjes iets tegen waarvan ik aangenaam verrast ben. Deze keer gebeurde dit tijdens het lezen van de Happinezz (een magazine welke ik iedereen aanraad). Hierin stonden een paar recepten met de door ons zo geliefde kokosbloesemsuiker. Ik deel graag met jullie het recept voor een frisse mocktail, een cocktail voor hen die niet van alcohol houden of dit liever niet drinken maar tóch iets speciaals willen. Ideaal voor oudejaarsavond/nieuwjaarsdag lijkt mij zo. Daarom hier dit lekkere recepten.

Mocktail recept: De Spicy Stardust, Ice tea van gember met steranijs

Afkomstig uit Happinezz 8-2015

Ingrediënten

Voor 4 glazen

6dl groene, sterke thee

3cm verse gember, op dunne plakjes

3 steranijs

4el kokosbloesemsuiker (Amanprana Gula Java Brut)

4 takjes rozemarijn

2 flesjes (bio) tonic

Bereiding

Zet de sterke groene thee, gebruik hiervoor losse thee van goede kwaliteit. Laat 3 deciliter van de thee goed afkoelen en doe de rest in een kleine steelpan met de schijfjes gember en de steranijs. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 15 minuten koken op een middelhoog vuur tot het stroperig wordt. Aangeraden wordt om er bij te blijven staan, om aanbranden te voorkomen. Schenk vervolgens de siroop door een zeefje.

Verdeel de siroop over vier glazen. Schenk de koude groene thee erbij en voeg tonic toe naar smaak, roer goed. Doe in ieder glas wat ijs en een takje rozemarijn. Geniet! Op naar een nieuw jaar!

print
Summary
Recipe Name
Mocktail: Spicy Stardust, Ice tea + gember + steranijs
Author Name
Published On