Site pictogram Amanprana blog

Twee heerlijke High-Tea recepten: een avocado-hummus broodje en een glutenvrije karamel-chocoladetaart

Recept voor hummus van avocado, broodjes met guacemole

Ietsje voor kerst heb ik mijn eerste deel met high-tea recepten met jullie gedeeld. Even daarvoor had ik een heerlijke bak-middag gehad met mijn dochter Maxime. In dit artikel staan twee gerechtjes die ik nog niet in het vorige artikel had verwerkt. We maakten die middag namelijk ook heerlijke avocado-hummus broodjes, lekker hartig, en een glutenvrije karamel-chocoladetaart voor onze High-Tea. Jummm….

High-Tea recept avocado-hummus broodjes

De ingrediënten

1 blik kikkererwten (ca. 400 g)
1 rijpe avocado
1 teentje knoflook
1 rode ui
1 bosje verse koriander
1tl currypoeder
1tl Amanprana Curcumax Botanico-mix
1 limoen
Snufje Amanprana Khoisan Fleur de sel
Snufje cayennepeper
Garnituur: tomaat, ui, ijsbergsla, … naar eigen smaak

Bereiding

Neem een grote kom om je avocado-hummus in te bereiden. Spoel de kikkererwten af, schud ze droog en doe ze in de kom. Snij de avocado in 2, haal de pit eruit, snij het vruchtvlees in blokjes en voeg bij de kikkererwten.
Hak vervolgens de knoflook fijn, snij de rode ui in zeer fijne blokjes en voeg toe. Pers het limoentje uit over het mengsel en strooi er de fleur de sel over. Doe hetzelfde met de curry, cayennepeper en Curcumax. Plet alles fijn met een vork tot je een grof mengsel hebt, en voeg er de gehakte koriander aan toe.
Maak er smakelijke hapjes van door kleine broodjes te vullen zoals je een hamburger vult; met sla, tomaatjes, ui…. Wat je ook maar lekker vind. Je kunt ook een blad ijsbergsla vullen met de avocado-hummus. Glutenvrij en lekker fris!

High-Tea recept voor een heerlijke glutenvrije karamel-chocoladetaart

Je hebt hem vast al op de foto zien staan: de heerlijke vegan glutenvrije karamel-chocoladetaart. Het recept is afkomstig van Ohmypie.nl (bekijk originele recept), een website vol héérlijke taartgerechten, en is gemaakt door Ilonca van der Kooij van Pureilonca.com (voedingsadviseuse). Het recept sprak mijn dochter Maxime direct aan en we besloten hem te maken. Met succes! Bij het bakken hebben we wat ingrediënten vervangen door onze Amanprana-producten, wat de taart misschien wel des te lekkerder heeft gemaakt :), hij was namelijk heerlijk! Leuke bijkomstigheid is dat hij er ook nog eens super uit ziet.

De ingrediënten

Springvormadvies: #20 cm

Voor de bodem van chocolade

50gr havermeel
50gr Amanprana kokosmeel
1 1/2el Amanprana Gula Java Cacao
2tl bakpoeder
1tl vanillepoeder
1tl kaneel
1/2tl Amanprana Khoisan fleur de sel
4 eieren
3el Amanprana Gula Java brut kokosbloesemsuiker
3el Amanprana kokosolie, gesmolten
2el amandelpasta
250ml amandelmelk

Voor de versiering

1 handje pecannoten
1 handje gepofte boekweit

Voor de karamel-topping

12 geweekte dadels (1 cup) + bewaar evt. het weekwater
2el ahornsiroop
2el amandelpasta
1el Amanprana extra vierge kokosolie
1/2tl Amanprana Khoisan fleur de sel
1/2tl vanille

Voor de luchtige tussenlaag van vanille

750 gram kokoksyoghurt
2el honing
1tl vanille extract of 1/2 theelepel vanillepoeder
Sap van 1 citroen
4g Agar Agar (vegetarische versie van gelatine)

Bereiding

Voor de bodem: Ontpit de dadels, leg ze in een kom, giet hier heet water overheen en zet opzij. Verwarm de oven op 175 graden. Bekleed een taartvorm  met een velletje bakpapier en vet de zijrand in.

Meng alle ingrediënten voor de bodem met elkaar tot dit een soepel beslag is. Is hij te droog? Voeg dan wat extra amandelmelk toe. Doe het beslag in de taartvorm en bak de bodem in ca. 45-55 minuten gaar. Laat nog iets langer in de oven wanneer dit niet het geval is. Laat de bodem vervolgens afkoelen.

Voor de tussenlaag: Los de gelatine al roerend op in een paar lepels kokend water. Ondertussen meng je alle overige ingrediënten voor de vulling met elkaar. Roer goed tot de Agar Agar is opgelost. Meng dit door het yoghurtmengsel en giet dit op de chocoladebodem. Plaats in de koelkast en laat goed opstijven.

Voor de karamellaag: Giet je de dadels af en bewaar het weekvocht, dit kan nog van pas komen. Blendeer alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde saus. Voeg eventueel wat weekwater van de dadels toe, zodat de saus wat gladder en lopender wordt. Spreid de karamel gelijkmatig over de taart.

Voor de versiering: Hak de pecannoten en meng deze met de gepofte boekweit. Versier hier de buitenste rand van de taart mee.

print
Summary
Recipe Name
Recept avocado-hummus broodjes
Author Name
Published On