Site pictogram Amanprana blog

Een luxueuze kerst: 4 heerlijke high tea recepten die bij iedereen in de smaak zullen vallen

Waarom organiseer je dit jaar niet eens een Kerst High Tea? En maak lekkere zoete en hartige hapjes. Natuurlijk is alles het lekkerst wanneer je het zelfgemaakt hebt, dus ging ik aan de slag met deze heerlijke ideeën. Welke recepten ik voor je heb? Een high tea recept voor krokante crackers met héél veel zaadjes, een heerlijke mangoboter van kokosolie (die dan weer heerlijk smaakt op de krokante crackers) en een high tea recept voor crostini’s met geitenkaas en granaatappel.

High tea recept: crostini met zoete aardappel, geitenkaas en granaatappel

Voor 16 vegetarische hapjes

Een feestelijk High tea recept

Ingrediënten

Bereiding

Neem een grillpan en grill de blokjes zoete aardappel in een beetje olijfolie. Tot ze gaar zijn. Snij het brood in middel-dikke sneetjes en toast deze. Wrijf deze daarna lichtjes in met het teentje knoflook en snij de toast op stukjes zodat je kleine crostini’s hebt.
Besmeer de crostini’s met de geitenkaas, leg er de zoete aardappel op en werk af met wat fleur de sel, de granaatappelpitjes, de Orac Botanico-mix Chili en de korianderblaadjes.

Recept voor krokante crackers met héél veel zaadjes

Een vegan recept voor 4 personen

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.
Meng in een grote kom alles droge ingrediënten. Doe er de olijfolie bij en het water en meng alles goed door elkaar.
Het mengsel is vrij kruimelig – maak er met je handen al knedend een grote bol van. Neem een vel bakpapier, maak van de bol een plat deeg en leg er een tweede vel bakpapier op. Rol het deeg uit tot een paar milimeter dik – de kantjes die afbrokkelen, kan je met je vingers terug duwen.

Pak het bovenste vel bakpapier weg en bepaal met een scherp mes de vorm van de crackers door in het deeg te snijden (bv vierkantjes of rechthoeken)
Leg het vel met het deeg voorzichtig op een bakplaat en bak de crackers 20 tot 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen. Breek ze voorzichtig apart af.

Een super lekkere snack en ideaal samen met de onderstaande mangoboter!

Recept voor een heerlijke mangoboter van kokosolie

Een vegan recept voor 2 personen

Ingrediënten

Bereiding

Laat de kokosolie op een zacht vuurtje smelten – liefst niet boven de 42°C (dan blijft de kokosolie al zijn nutriënten behouden). Snijd ondertussen de rijpe mango in kleine stukjes. Mix alle ingrediënten in een blender – ongeveer 2 minuutjes – tot je een mooie smeuïge textuur krijgt. Lepel de mangoboter in een mooi potje en laat de boter afgedekt in de koelkast opstijven. Deze exotische boter kan je een dag of drie in de koelkast bewaren.


Klik op de taart om naar het recept te gaan

In het begin van het nieuwe jaar zal ik nog nieuwe high tea recepten plaatsen, zodat je met een volle etagère de show kunt stelen ;). Kreeg je al zin in de taart die je op de hoofdafbeelding staat? Die ziet er goed uit hé!? Samen met mijn dochter Maxime heb ik heel wat lekkers gemaakt. Het recept voor de flower power taart kun je vinden op de inspiratie-pagina van onze officiële webshop Amanvida. Past perfect bij een High tea!

Ik wil je voor nu alvast bedanken voor het afgelopen jaar; voor het lezen en volgen van mijn blog, het vertrouwen in de Amanprana-producten en de leuke berichtjes en interessante vragen die ik krijg. Ik wens je hele mooie feestdagen, veel gezelligheid en een spetterend eindejaarsfeest. Tot in het nieuwe jaar…ik klink alvast op jouw gezondheid!

print
Summary
Recipe Name
High tea recept: crostini met zoete aardappel, geitenkaas en granaatappel
Author Name
Published On