Site pictogram Amanprana blog

Tips voor eigen oogst: ecologisch tuinieren smaakt zoveel beter!

Ecologisch tuinieren met een walfilii plantenbak

Wat is het toch heerlijk om groenten, fruit en kruiden uit je eigen tuin te kunnen eten. Niet alleen een ontspannende bezigheid, dat tuinieren, ook heerlijk om in je keuken te gebruiken. Een groot voordeel is dat je precies weet waar je eten vandaan komt én je helemaal zelf in de hand hebt wat er mee gebeurt. Ondertussen weten je kinderen, neefjes of nichtjes dan ook dat een tomaat aan een struik groeit en een wortel uit de grond komt…en niet alles uit dozen of blik is.

Heb je niet veel tijd voor een echte moestuin? Kruidenbakken zijn ideaal om toch veel verse kruiden, sla of tomaatjes bij de hand te hebben. Of kruiden om je drankje te pimpen op zomerse avonden. Dan denk ik aan rozemarijn, lavendel, citroenverbena, korianderzaadjes, citroengras,….uit de tuin!

Bij de kantoren van Amanprana hebben wij Peter. Waar Indra (onze ICT-manager) de planten onderhoudt, zorgt Peter (seitanmaker bij Bertyn) voor onze kruidentuin. We verzamelen alles wat composteerbaar is en hij zorgt er voor dat onze kruidentuin er optimaal bij staat. Hij heeft zelfs heel mooie plantenbakken gemaakt van oude pallets! En wij zijn blij want we kunnen haast iedere dag een andere smaakmaker gebruiken in ons slaatje, onze soep, op de boterham of in ons water…Keuze genoeg en alles helemaal ecologisch.

Ben je ook geen voorstander van pesticiden en kunstmest? Of je nu een moestuin, kruidentuin of mooi aangelegde bloementuin hebt…hier wat tips om optimaal én ecologisch van je tuin te genieten!

Een paar handige tuintrucjes bij ecologisch tuinieren

print
Summary
Article Name
Tips voor eigen oogst : ecologisch tuinieren smaakt zoveel beter!
Description
Ecologisch tuinieren moeilijk? Nee. Lees hier tips die je kunnen helpen bij je ecologische moestuin of bloementuin. Compost, onkruid, meststoffen,...
Author
Publisher Name
Amanprana