Site pictogram Amanprana blog

Het boek ‘Model | Your Body’ van topmodel Elise Crombez

Model Your Body Detox thee en gezichtsmasker

We hebben allemaal toch een bepaald beeld bij de modellenwereld. Het lijkt zo mooi; reizen, feestjes, de mooiste kleding en je haar en make-up zitten altijd goed. Toch is niets wat het lijkt en heeft de modellenwereld ook een keerzijde. Topmodel Elise Crombez schreef een boek over haar ervaringen en geeft hierin tips en tricks om het beste in jezelf naar boven te halen. Zowel innerlijk als uiterlijk. Dit doet ze in Model | Your Body. In het vliegtuig naar Miami heb ik het boek gelezen en ik vond veel gelijkenissen met onze filosofie bij Amanprana.

Wie is Elise Crombez?

Elise Crombez is een Belgisch topmodel met internationale bekendheid. Ze heeft meer dan tien keer de cover van de Vogue behaald en werd het gezicht van onder andere Prada, Ralph Lauren, Jill Sander en H&M. Ze was een, letterlijk, grote ster op de catwalk voor merken als Calvin Klein, Christian Dior en Giorgio Armani. Heel wat grote namen dus. In 2002 was ze een van de meest gevraagde modellen ter wereld. Als internationaal topmodel zie en hoor je veel, waar ze dit in eerste instantie vooral deelde met vriendinnen besloot ze drie jaar geleden alles in een boek te gieten. Het begin van het boek Model | Your body.

De ervaring van Belgisch topmodel Elise Crombez

Toen Elise 18 was en in New York woonde, deed ze ongeveer veertien castings per dag. Ze at een maand lang droge cornflakes, soepjes en salade en ging dagelijks bijna 2 uur fitnessen om haar lichaam in vorm te houden. Ze had te horen gekregen dat er nog wel wat kilo’s af mochten en wilde op 60 dagen tijd 8 kilo vermageren. Ze besefte dat de manier waarop ze dit deed niet erg duurzaam of gezond was en ze werd er daarnaast ook verdrietig van.

Wat heb je er aan om je ideale gewicht te bereiken wanneer je hier niet blij mee bent? Ook fotografen hebben het liefst iemand die lekker in haar vel zit, die zelfverzekerd is en die met een brede glimlach de set betreed. Iemand met een grote comfortzone en die met een haar ervaring een emotie kan vertalen. Elise Crombez besefte dit ook en ging op zoek naar een goede manier en een aangename manier om het beste uit haarzelf te halen. Zowel uiterlijk als innerlijk. 

De sleutels tot een gezond succes, een goed gevoel en lekker in je vel zitten

Elise geeft in haar boek Model | Your Body enkele tips welke ik jullie ook mee wil geven:

Ik loop graag rond in biowinkels, benieuwd naar nieuwe producten. Zo ontdekte ik een tijd terug de Amanprana kokosolie en begon die in de keuken te gebruiken om mijn groentjes te wokken. Op aanraden van een vriendin gebruik ik dezelfde kokosolie nu ook na het douchen. Mijn huid wordt er zalig zacht van. Tip: ik neem de pot mee onder de warme douche zodat de olie smelt en ik me gemakkelijker kan inwrijven. Elise Crombez (Belgisch topmodel en presentatrice, België), 18/08/’15

Zoals Elise aangeeft in haar boek: ‘Het is enkel in je acties dat je resultaten zult teweegbrengen. Laat je inspireren door wat je leest, informeer jezelf, go out, do something and see what happens!’. Ik kan het alleen maar eens zijn met haar!

Zowel haar boek als mijn boek kunnen jou, lieve lezer, veel inspiratie geven. Go for it!

print
Summary
Article Name
Het boek 'Model | Your Body' van topmodel Elise Crombez
Description
Het boek Model | Your Body van topmodel Elise Crombez bevat veel gezonde tips voor een mooi innerlijk en uiterlijk. Sluit aan bij de filosofie van Amanprana
Author
Publisher Name
Amanprana