Site pictogram Amanprana blog

Kom je seitan fingers proeven op de langste veggie-tafel in Antwerpen?

seitan fingers Bertyn

Zondag 16 september doen we mee aan de langste veggie-tafel op de Grote Markt in Antwerpen. Met zijn allen gaan we voor plantaardig. Kom jij ook?  Ik ga vegan seitan fingers bakken van Bertyn – om je vingers af te likken! 

Hier alvast het recept uit het boek “Gezond en Gelukkig met Eiwitten – Authentic seitan”

Lekker voor je kinderen en voor jezelf !

Voor 12 fingers

Het bereiden van de seitan fingers

Meng de peper, fleur de sel, het paprikapoeder en maiszetmeel goed door elkaar. Voeg het water toe tot je een stevig papje krijgt. Strooi het paneermeel in een ander diep bord. Snijd de speltseitan in dikke schijven van ongeveer 2 centimeter dik. Snijd er vervolgens reepjes van 2 centimeter van. Dep de seitan droog. Dompel de reepjes eerst in het zetmeel-kruidenmengsel en dan in het paneermeel. Druk goed aan en laat ze 30 minuten opstijven in de koelkast. Verhit de olijfolie in een pan en bak daarin de gepaneerde seitanreepjes tot ze goudgeel zijn. Als je ze echt wilt frituren, gebruik je het best kokosolie.

Bekijk het recept voor Vegetarische kipvingers met seitan van Bertyn op Bertyn.

5 redenen om meer plantaardig te gaan eten

#1 – véééél beter voor je gezondheid: door minder vlees, vis en melkproducten te eten kan je veel welvaartsziekten voorkomen en genezen. Je immuunsysteem gaat op volle toeren terug draaien. Je wordt niet alleen mooi aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant. In je auto gooi je toch ook de juiste brandstof?

#2 – je werkt mee aan het welzijn van dieren: weg met alle dierenleed en schrijnende toestanden rond dieren. Geen overbevissing meer, geen kalfjes die meteen van hun moeder worden gescheiden, geen legbatterij kippen meer….ga voor plantaardige eiwitten:  happy food, happy people!

#3 – je helpt mee aan het voortbestaan van onze aarde : De aarde heeft ons niet nodig. Neen, wij hebben de aarde nodig. Bijvoorbeeld de CO2 uitstoot wordt drastisch verlaagd als iedereen meer plantaardig zou eten.

#4 – je krijgt er meer energie en vitaliteit voor terug – want je gaat voor puur! Plantaardige eiwitten, groenten, fruit, kiemen, granen, zaden, peulvruchten, gezonde vetten en liefst ook allemaal bio

#5 – de plantaardige keuken zal je ondersteunen om terug je natuurlijk gewicht te vinden – ontdek de wereld van planten en kruiden – je krijgt een heel andere kijk op je leven en de natuur – weg met geraffineerde voeding – geen geraffineerde suikers en slechte vetten meer. In ruil krijg je er een gezond evenwicht en gewicht voor! Tenzij je natuurlijk een hele dag pindakaas eet 🙂

Eet goed, dat doet je goed

Laat voeding je medicijn zijn – Hippocrates

print