Site pictogram Amanprana blog

Koffie is uit, bouillon is in!

In steden over de hele wereld zien we bouillonbars opduiken. Er vliegen zelfs bouillons to-go over de toonbank. In 2015 schreef de NRC er al over: bouillon is dé nieuwste opwekkende warme drank. Koffie heeft concurrentie. Met de afgelopen frisse dagen en kouder weer in het vooruitschiet, vind ik dit helemaal geen slecht idee :).

Bouillon is ultiem comfort food. Een goede bouillon zorgt voor instant verkwikking. Zou het bij ons koffie van de troon kunnen stoten? Dat denk ik niet; Nederlanders zijn de grootste koffiedrinkers ter wereld met gemiddeld 2,414,kopjes per dag. In België ligt het gemiddelde op 0,981 kopje per dag (13e op de wereld, bron: Quartz). We zijn dus nogal verknocht aan dit goedje (ik niet trouwens, geef mij maar thee). Toch…het is het proberen waard eens voor iets anders te kiezen!

De Amanprana Botanico-mixen

Amanprana’s producten komen voort uit de wens om een alternatief te bieden voor bestaande voedingsmiddelen. Voedingsmiddelen die veelal geraffineerde suikers, zouten, bewerkte vulstoffen en onnatuurlijke smaakversterkers bevatten. Veel bouillonpoeders bevatten zulke vulstoffen, deze laten we mooi achterwege. De Botanico-kruidenmixen bevatten geen toevoegingen. Het zijn de kruiden die de baas zijn. Onze Amanprana kruidenmixen zijn niet te flauw, niet te zout, niet te zoet, precies goed! Het zijn alleskruiders met een superieure smaak en kwaliteit en zorgen dan ook voor een heerlijke bouillon. Onze kruidenmixen zijn vegan, lactosevrij, glutenvrij en puur natuur. Niet onbelangrijk.

Amanprana Botanico-mixen vormen ideale bouillon

Iedere mix heeft zijn eigen unieke samenstelling. Wanneer je de kruidenmixen wilt gebruiken als bouillon raden we vooral de Adapto en de Flamuno aan:

1 theelepel van de kruidenmix in een mok warm water en smullen maar!

(Wie nog graag koffie drinkt: probeer eens koffie + kokosolie)

print