Site pictogram Amanprana blog

Een verslag van mijn boekpresentatie bij Nomad in Antwerpen

Boekpresentatie Eet goed, dat doet je goed

Vandaag 27/01 was de boekpresentatie van mijn boek Eet goed, dat doet je goed. Wat heb ik genoten van deze dag! Gelukkig zijn er genoeg foto’s genomen en video’s gemaakt om hier nog lang van te kunnen genieten. Hier een verslag.

Locatie boekpresentatie: Nomad Fine Food in Antwerpen

De boekpresentatie vond plaats bij Nomad Fine Food, Nassaustraat 36 – 2000 Antwerpen (Het Eilandje) (ondertussen helaas permanent gesloten). Een bewuste keuze, zij zijn bezig met echte, eerlijke en natuurlijke gerechten vol smaak en no-nonsense. Zij begrijpen waar ik vandaan kom en zetten de perfecte sfeer neer voor mijn boek. Het is een gezamenlijke passie van zaken-en levenspartners Steven en Sophie. Een beetje zoals mijn man Bart en ik aan Amanprana zijn begonnen.

Officiële boekpresentatie

Dos Winkel van Sea First

De boekpresentatie van Eet goed, dat doet je goed begon om 11.00 met een ontvangst met een heerlijk sapje. Goede vriend van Amanprana en eigenaar van Sea First, Dos Winkel, deed het openingswoord. Hij vertelde wat over zijn band met Amanprana, over Sea First en het gezamenlijke doel wat wij hebben: de oceanen schoon houden. Hij vertelt zo passioneel dat je daar alleen maar bewondering voor kunt hebben (hij geeft trouwens ook lezingen, zeker een aanrader).

Mijn verhaal, de start van Eet goed, dat doet je goed

Hierna was het aan mij. Ik vertelde waar mijn boek vandaan komt en hoe deze tot stand is gebracht. ”Laat voeding je medicijn zijn”, een uitspraak en advies van filosoof Hippocrates loopt als een rode draad door mijn boek heen en is de essentie van zowel mijn eigen missie als die van Amanprana. Het gaat vooral over ingrediënten die een wereld van verschil kunnen maken – en ook andere toepassingen – kruiden en huismiddeltjes – er is een Chinees spreekwoord dat zegt: de beste dokter staat achter het fornuis – en gezond koken is meer dan alleen maar peper en zout gebruiken! Wil je nog meer lezen dan kun je dat hier.

Na mijn verhaal sprak José van Het Natuurhuis (Antwerpen en Merksem) eventjes. Zij vertelde de geschiedenis die wij, samen met Amanprana hebben. Mijn eerste stappen in een biowinkel hebben ons leven veranderd en ons een ander pad laten bewandelen. Deze eerste stappen waren in Het Natuurhuis waar ik Josée ontmoette. Zij is echt een mentor voor mij geweest, iemand waar ik heel veel van geleerd heb. Zij was ook onze eerste klant van Amanprana.

Een mooie afsluiter was dat ik van mijn dochters Maxime en Savanna bloemen kreeg, namens mijn gezin. Ook zij, samen met mijn man Bart, zullen dankbaar zijn weer even wat meer tijd met mij te kunnen doorbrengen 🙂

Gesteund door Bekende Vlamingen

Martine Prenen (bekende mediapersoonlijkheid en voedingscoach), Ann van Steenkiste (theesommelier) en Leen Steyaert (gezondheidsbegeleider en eerste Vlaamse menopauzeconsulent) namen ook nog even het woord. Dat zij mij en mijn visie ondersteunen zorgt er voor dat ik me gesterkt voel. Het zijn mensen met dezelfde raakvlakken en passie, met een eigen expertise en met zijn allen samen kunnen we het bewustzijn vergroten. Daarnaast was bijvoorbeeld ook Veerle Dobbelaere (actrice), pers van bekende kranten, diverse bloggers (erg leuk hen te ontmoeten!), familie en collega’s aanwezig om mij een hart onder de riem te steken.

Afsluiter boekpresentatie: drankje en hapjes uit mijn boek

Na de officiële momenten was er tijd voor een praatje maar uiteraard wel onder het genot van een drankje én hapje! Ik had een keuze gemaakt van 12 hapjes, allemaal geïnspireerd door de recepten welke in mijn boek staan. Erg leuk om te zien en mooi dat iedereen op die manier kennis kan maken met mijn lievelingsrecepten.

Wat hoop ik dat iedereen heeft genoten, het voelt als een afsluiting, al weet ik dat er nog zo veel meer komen gaat. Ook in enkele andere landen zullen wij nog een officiële boekpresentatie houden, mijn boek is namelijk beschikbaar in 4 talen: Nederlands, Frans, Engels en Duits.

En nu…genieten

Aan iedereen wil ik meegeven: geniet van het lezen. Ik hoop dat het boek je zal inspireren en jou laat zien dat gezond én lekker eten (met een beetje rekening houden met het milieu) helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Dan is mijn missie voor nu volbracht!

print
Summary
Article Name
Een verslag van mijn boekpresentatie bij Nomad in Antwerpen
Description
Boekpresentatie Eet goed, dat doet je goed van Chantal Voets (Amanprana) in Nomad fine food Antwerpen. Met oa Martine Prenen, Veerle Dobbelaere...
Author
Publisher Name
Amanprana