Eieren van zeeschildpadden massaal geroofd
Nee de hoofdoorzaak waarom de schildpad moeite heeft met overleven in de oceanen is niet de klimaatverandering maar de mens. De mens die de eieren steelt , verkoopt en op eet. Dat zien we op de foto’s van deze zeeschildpadden in Costa Rica.
Voortplanting zeeschildpadden
Schildpadden bijten elkaar in de nek om te paren. Dit gebeurd in zee. Om de een à twee jaar komen de vrouwtjes om eieren te leggen naar het strand. Meestal naar het strand waar ze ooit zelf zijn geboren. Op zandstranden graaft de schildpad met haar flipper-achtige achterpoten een kuil van 30 tot 50 cm diep en legt daarin haar 90 tot 110 eieren. Tijdens het deponeren van de eitjes raakt ze in een soort trance. Stropers gebruiken dit moment om de eitjes op te vangen voor de verkoop. Natuurbeschermers om de eitjes veilig te stellen en ze elders op te kweken tot jonge schildpadjes. Als de schildpad weer bijkomt gooit ze de kuil dicht en kruipt terug naar zee. Na het uitkomen trekken de jonge zeeschildpadjes direct naar het water. Het grootste deel wordt binnen korte tijd verschalkt door vissen, vogels en andere dieren die graag jonge en zachte schildpadjes eten.
Hier tracht men te voorkomen dat mensen de eitjes verkopen aan mensen die ze willen opeten. Hier geeft men de plaatselijke bevolking geld om ze te verkopen aan het waterschildpad conservatorium. De schildpadeitjes worden er uitgebroed en vervolgens worden de schildpadjes in zee gezet.