Site pictogram Amanprana blog

Alcoholvrije matcha & yuzu mocktail

mocktail met matcha van amanprana

Inmiddels zijn we al aan de vijfde editie van “Tournée Minerale” begonnen en voor velen van jullie toch een extra motivatie om minder of geen alcohol te drinken.

We bevinden ons in een rare periode natuurlijk. Door alle maatregelen ziet ons leven er helemaal anders uit. Sommigen drinken minder omdat we niet op restaurant of café kunnen. Daarentegen schenken anderen sneller een glas thuis uit om te bekomen van stress en emoties…. niet altijd de gezondste keuze.

Gelukkig kan je ook gezelligheid creëren en genieten met heerlijk producten zonder alcohol, zoals een alcoholvrije cocktail met Matcha thee (groene thee). Lees snel verder voor de Top 8 voordelen van Matcha thee en één van mijn favoriete receptjes voor een mocktail met Matcha!

Ken je de Top 8 voordelen al van Matcha thee?

  1. Matcha helpt om je lichaam jong en gezond te houden. 
  2. Matcha is een weldaad voor het immuunsysteem.
  3. Matcha is goed voor je geheugen en concentratie.
  4. Matcha geeft een kalme en langdurige energieboost.
  5. Matcha detoxt je lichaam op natuurlijke wijze
  6. Matcha brengt je lichaam en geest terug in balans
  7. Matcha zit boordevol antioxidanten
  8. Matcha geeft je metabolisme een boost en verbrand caloriën

Matcha & yuzu mocktail recept

Bereiding van de mocktail

  1. Los het Matcha poeder op in het lauwe Pineo water natural – het makkelijkst doe je dit met een whisk om klontertjes te vermijden. Vul je glas met crushed ice. Giet er de Matcha thee in. Vervolgens het flesje Lemon Yuzu.
  2. Garneer met een blaadje verveine en pimp deze lekkere mocktail met een gedroogd schijfje zwarte citroen.
  3. Superlekker! en het ziet er zo mooi uit, niet?

Gusto Organic Sicilian Lemon Yuzu is my all time favoriete zomerdrankje

Ik drink nooit limonades, behalve deze biologische versie, zonder chemische toevoeging en met natuurlijke suikers. Het heeft een aparte frisse citroensmaak.

Ken je Yuzu?

Yuzu is een kleine onregelmatige vrucht, die qua smaak enigszins lijkt op een citroen, maar ook de smaak van ander citrusfruit in zich heeft. De smaak van yuzu is minder hard en scherp dan van een Europese citroen.

Verveine of citroenverbena

Het plantje heeft lange, frisgroene, puntige blaadjes en witte of roze bloemetjes, die eetbaar zijn. De blaadjes worden meestal gebruikt om thee van te trekken, limonade, bier of cocktails mee te infuseren. Verveine bevat veel anti-oxidanten en is goed voor de spijsvertering en de nachtrust. In Frankrijk een zeer geliefde infusie.
Verveine is zeker een must in elk kruidentuintje!

Genieten maar,

Chantal

x

print