Site pictogram Amanprana blog

KEN JIJ DASLOOK AL? Heerlijk om er een pesto van te maken!

Recept: pesto daslook

De lente is er…  Kun jij ook niet wachten om de lente binnen te halen en te genieten van de eerste lente-kriebels?

In onze tuin betekent lente dat de eerste daslookblaadjes komen piepen. Ze ruiken naar knoflook en zijn heerlijk om te gebruiken in een pesto, omelet of in puree.

Wist je dat daslook ook in het wild groeit? Op schaduwrijke plekjes in het bos. Let wel op, want de bladeren lijken enorm op meiklokjes, en deze zijn super giftig. Ruiken de bladeren naar look, dan zit je goed! Je herkent het lookachtig aroma meteen.

En neen, het zijn niet de dassen die daslook graag eten… De latijnse benaming Allium usinum verwijst naar beren… In andere talen is dit duidelijker: Bärlauch, Ail des ours of Bear’s garlic. Volgens Wikipedia is de soortaanduiding ursinum (= van de beren, ursus = beer)  ontstaan door het oude bijgeloof dat beren na hun winterslaap zich eerst aan deze plant tegoed deden. Dit is er ook de oorzaak dat de plant af en toe ook berenlook (in het Duits Bärlauch en in het Frans ail des ours) wordt genoemd. De naam daslook kan afgeleid zijn van dassen, die onder deze planten hun hol hadden

Lekker om er een groene gezonde pesto van te maken!  Hieronder vind je 2 recepten (een supergezonde vegan versie en een supersnelle klassieke versie)

Groene pesto van daslook en omega-3 (vegan versie)

Groene pesto van daslook en omega-3 is te bereiden in 10 minuten. Ik heb er een aantal heerlijke Amanprana producten in gebruikt. Omega 3 haal je uit hennepolie van Okinawa Balance delight.

Ingrediënten

Bereiding

De daslook, peterselie en knoflookteentjes afspoelen en grof hakken. Deze kruiden samen met de zonnebloempitten, omega-3 olie en specerijen in een blender doen. Het vermogen van de blender dient geleidelijk opgevoerd te worden. Alle ingrediënten voorzichtig tot de wenselijke consistentie mixen tot de ideale pesto van daslook. Voor een vloeibaardere pesto gewoon iets meer olijfolie gebruiken.

Wil je een héél eenvoudige, niet vegan pesto maken?

En mixen maar…

Als je ervoor zorgt dat de pesto helemaal onder de olie staat, kan deze lang bewaren in de koelkast.

Succes ermee!

Chantal

x

print